Noen tanker søndag 4.oktober 2015, Elden er ikke så dum han..

1099583615946[1]4.oktober 2015, Advokat John Christian Elden til Dagens Næringsliv:

– Staten er til for borgerne. Det er ikke borgerne som er til for staten. Det er en grunnleggende tanke som jeg ofte tenker på når jeg ser saker utenfra.


4.oktober 2015, Otto Hatlebakk leder i Laksevåg Bordtennisklubb:

– Norges Bordtennisforbund er til for borgerne. (Klubber og enkeltmedlemmer i hele landet) Det er ikke borgerne (klubber og enkeltmedlemmer i hele landet) som er til for Norges Bordtennisforbund. Det er en grunnleggende tanke som jeg ofte tenker på når jeg ser saker utenfra. – I dag bruker Norges Bordtennisforbund alt for mye penger på klubber og enkeltpersoner i en del av landet.


4.oktober 2015, Otto Hatlebakk leder i Laksevåg Bordtennisklubb:

– Idrettspolitikere og idrettsavdeling i Bergen Kommune er til for borgerne i alle idrettsgrener. Det er ikke borgerne i alle idrettsgrener som er til for Idrettspolitikere og idrettsavdeling i Bergen Kommune.
Det er en grunnleggende tanke som jeg ofte tenker på når jeg ser saker utenfra. – I dag bruker Idrettspolitikere og idrettsavdeling i Bergen Kommune alt for mye penger til bygging av fotballbaner i byen vår. Det er bygget ca. 100 kunstgressbaner de siste årene til en verdi av ca. 1000 millioner kroner i Bergen. Det er ikke til å tro..

* Laksevåg Bordtennisklubb har så langt for 2014 og 2015 betalt ca. 660 000 kroner i husleie uten husleiestøtte i fra Bergen Kommune så langt. Ingen annen idrettsklubb med tilsvarende størrelse betaler slike summer for å kunne få trene i sin idrett.

* Bordtennissporten totalt sett i Bergen har dårligere treningsforhold i dag en på 1960-1970 tallet i vår by.

Mange idrettsgrener har ikke et eneste kommunalt treningsanlegg og betaler husleie i dyre dommer.

SKAMMELIG..
Det er en skam når fotballklubber går ut og klager høylytt i media når de ikke får sitt eget fotball anlegg på «sin bane» dekket av Bergen Kommune til 30-60 millioner. 5 minutts kjøring i fra denne banen finner en Arna Stadion. Der har Bergen Kommune og private investorer betalt ca. 80 millioner for å få bygget den fotball banen. I alle deler av Bergen By er det store fotball anlegg som fotball kan benytte til sine topp kamper.

Det er trist å registrere at mye vil ha enda mer, mens andre ingen ting har.

NÅ ER TIDEN OVERMODEN FOR AT
– Idrettspolitikere og idrettsavdeling i Bergen Kommune må nå begynne å være rettferdig i sin bruk av pengene for idretten i Bergen.

Ikke glem: ca.17% i Norge er medlem av fotballforbundet og ca.83% er medlem av andre idretter. At ca. 60-70% av bygging av idrettsanlegg går til fotball er sterkt kritikkverdig.

IRRITERENDE..
Det som også irriterer kraftig er Bergens Tidende og Bergensavisen «drukner» oss i fotball stoff fra andre nivå i norsk herre fotball. Side opp og side ned hver eneste dag om klubber som er på et sørgelig sportslig nivå. Tror de to avisene at det er flertall av leserne som ønsker denne kraftige skjevfordelingen av idretts dekning i de to avisene? Neppe!

Det også er ufattelig at en journalist i Bergens Tidende kan si at Sandviken fotball for damer er et «flaggskip for Bergen By».
Det var ikke skrevet 1.april.
Maken til tull skal en lese mange aviser i mange år for å finne maken til utsagn i.