200 spillere fra 33 klubber deltok i NC nr. 1 på Lørenskog 24-25.oktober

Christian Ibenfeldt imponerte i NC nr.1 på Lørenskog

Norsk bordtennis sliter i kraftig motvind på de fleste områder for tiden. Et lyspunkt i sporten vår er det at liten og stor, trimmere og våre beste spillere kan møtes i samme hall et par ganger i sesongen. B-72 arrangerte nok en gang et slikt NC stevne og de kom «ned på beina også denne gangen som arrangør».

Her er link til alle resultater i stevnet: LINK

I herre elite klassen

var det Pietkiewicz Maciej, Molde BTK som gikk til topps foran en Fjell-spiller fra Kina,He Shangyu. 4-2 ble resultatet i finalen.

Fjellkineseren fikk en enklere vei til finalen idet topp seedete Eskild Jørgensen, Eiker ikke møtte til start. Det skulle vært trukket om igjen, trist at slike ting skjer i våre største stevner.

Christian Ibenfeldt vant enkelt sin pulje og hadde ingen problemer med unge Borgar Haug fra Fokus i puljen, klar 3-0 seier.  I neste runde var det også enkelt for Cristian som satte Jostein Johansen, Fornebu på plass med 3-0.

Så var det klart for Ibenfeldt-Flaglien..

Christian kom ikke i gang i første settet og tapte klart. Iben fant ut av det etter sett 1 og kom inn i tempo og serv på et høyere nivå og gikk opp i ledelsen 2-1 i sett og 6-3.. Men så var det stopp for Christian som måtte tåle 2-3 tap etter bra spill. Det lover godt for kamper og turneringer i fremtiden. I 9. plass i toppklassen i NC i Norge er godkjent for Christian.

I dame elite klassen

manglet det flere av landets beste spillere. Rebekka Carlsen fra arrangør klubben B-72 koste seg på tribunen og ingen fra Fokus stilte opp i denne klassen! Hvar er det som skjer, eller ikke skjer? Var de skadet alle sammen?

Ilka Doval, Eiker vant både dame eldre junior og dame eliteklassen på Lørenskog og får betalt for iherdig satsing på trening og turneringer.

I herre junior klassen

klarte ikke Benjamin Vetaas og Benjamin Hatlebakk og komme seg videre fra pulje. He Shangyu, Fjell-Kameraterne, IL og Qi Kai, Dal IL, de to kineserne på NTG i Bærum ble nummer 1 og 2 i denne klassen.

I gutteklassen u15

spilte Benjamin Hatlebakk som forventet. Han kom seg ut av puljen som nummer 1 og satte Daniel Halsteinli fra Fokus på plass med 3-1. «Skrik og hyl» hjalp ikke denne Fokus spilleren til å vinne kampen. I neste runde ble det tap for Thomas Låte fra Stord med 0-3. Benjamin fikk dermed delt 9. plass som er godkjent. Låte ble senere nr.3 i klassen og han vant lørdag u14 klassen. Bra Låten!

I herre C

klassen hadde vi to spillere på plass i treningshallen til B72 søndag morgen kl.0900. De røk i 1.runde i cupspillet. Brage Titlestad og Benjamin Vetaas har et stykke igjen før de er i toppen nasjonalt i denne klassen.

Ikke bra at C-klassen ikke inngår i resultat servicen, en sen mandag kveld fikk vi ikke på plass hvem våre to gutter tapte for. Men en lagleder på plass i Oslo måtte vi prioritere Lørenskoghallen denne dagen.

I funklassen

var Brage Titlestad vår mann i klassen han møtte topp seedete Zsolt Berecki fra Volda og Fredrik Johansen fra Borgen i sin pulje. Brage var som ventet uten mulighet mot Zsolt, 0-3 tap.

Så var det material «trollet» fra Borgen med nubber på begge sider!! Brage gjør så godt han kan men makter ikke å legge press på Borge-spilleren. Det blir bom på bom på første ball og når en bommer mye på den måten er det ikke lett å vinne kamper. Fikk Brage ballen to ganger over nettet var det 80% sikkert poeng for «Fanastrilen».

Alle våre unge spillere som deltok i helgen er alt for svake på spille ballen sikkert på bordet.. Du som leser dette kan jo lure i 2 sekunder på hva vi skal arbeide med kommende treningsuke!

Overdommer og TD?

Det er utnevnt to slike øvrighets personer til alle NC i Norge. De fikk denne gangen ikke med seg grove brudd på regelverket. Racketer flyger i alle retninger i hallen og en spiller slo så hardt i bordet at de hørte det på Kongens Slott i Oslo sentrum. Jeg fikk telefon fra hoffsjefen som lute på om det var jordskjelv på Lørenskog. Jeg kunne berolge han med at det kun var noen få pøbler i hallen..

Klare røde kort ble altså ikke delt ut, var det kanskje på grunn av klubben de representerte? Kanskje må NBTF oppnevne flere overdommere til slike stevner? 5-6 stykker! Vi må ta oss sammen og laglederne i klubbene må følge opp slike pøbelstreker. Det var bare flaks denne gangen at en dommer ikke ble alvorlig skadet i det racketen fløy rett ved siden av hodet hans.

B-72

fikk til et bra arr. Men hvorfor er det ikke nok stoler for laglederne i hallen? Hallen med 4 rekker og 16-20 bord holder ikke mål som vi har skrevet før. Hallen er for liten og det er ikke noe moro og kjøre frem og tilbake søndag til treningshallen for å hente og bringe spillere i C-klassen. For oss som kommer utenfor Oslo må vi bare ha leiebiler i dyre dommer disponibel.