Nord Europeisk mesterskap, hvorfor deltar vi der?

Sverige med Tobias Bergman som lagleder vant alle 7 klassene!
Sverige med Tobias Bergman som lagleder vant alle 7 klassene!

Norge fikk to tredje plasser i lag for kvinner og menn i mesterskapet i Oslo 20-22 mai 2016. I tillegg fikk vi en flott andre plass i damer dobbel ved Nora Bagner Nilsen og Sarah Horgen. Det ble tap for de to unge jentene i finalen mot Tilda Johanssen/Jennifer Jonsson, 2-3, 8-11 i femte og siste sett.
I tillegg kunne vi notere flere gode enkelt resultater ifra de norsk spillerne.

Her er link til alle resultater: http://bordtennis.no/results-and-draws/

Prioritering av mesterskapet
Svenskene stilte med to av sine toppspillere, Jennifer Jonsson og Alexander Franzén. Begge de to tilhører Sverige aller beste spillere. Anført av de to vant Sverige samtlige sju klasser i turneringen.

Norge stilte med alle de beste spillerne som kunne delta
Lars Rønneberg prioriterte skolen før mesterskapet og deltok ikke. Ilka Duval spilte ikke i fredagens lagklasse på grunn av eksamen på skolen. Eskil Lindholm spilte to landskamper og måtte der etter å melde forfall til de andre kampene samt spill i dobbel og singel. Nora Bagner Nilsen stilte ikke opp i fredagens lagkamper, hun slet med en liten skade. Anna Grutle deltok heller ikke pågrunn av skade.

Hvorfor prøvde vi ikke?
I dame og herre lag var nøkkelkampene for å bli nummer 2, vi måtte slå Danmark. I begge kampene mot Danmark stilte vi ikke med vårt beste lag.

Mot Danmark på damesiden valgte Norge å stille med Maja Gjelle. Maja er et fint talent, men vi stiller ikke med spillere som er uten kamptrening det siste halvåret om en ønsker å vinne. Maja kjempet og fightet det hun kunne men måtte gi tapt i begge sine kamper. Da blir det vanskelig og vi «tapte sølvet» med 2-3 for Danmark.

På herresiden valgte vi også å stille med B-laget og tapte klart 1-3. Marcus Wærstad vant sin første kamp i lagkampen og måtte gi tapt i sin andre kamp, der var det jevnt i tredje settet, 13-15.

Lagledelsen disposisjoner for herre laget og damelaget er vi altså også uenig i.

Men, så er det følgende en spør seg om? Hvorfor deltar vi? Ikke for å gjøre det best mulig i lagkampene så vidt vi kan se. Når det brukes store ressurser i fra Norges Bordtennisforbund administrativt må trenere og lagledere ha tilsvarende ambisjoner!

1099583615946[1]Seeding i herreklassen, eller mangel på det!
Alexander Franzén er en av de beste spillerne i vårt naboland. Han spiller fast på Falkenbergs elite lag i Pingis ligaen. Han var ikke seedet blant de 8 beste i herre klassen og vant som ventet enkelt herreklassen!

Lars Rønneberg var seedet, det var fordi ledelsen av turneringen fulgte verdensrankingen i forbindelse med seedingen. Lars stilte ikke opp og turneringsledelsen satte da inn Bolstad Holm i trekningen på Lars sin seeding.. Topp seedet spiller nr.1 i herreklassen møtte ikke opp… Vegard Sandberg fikk dermed WO i 2.runde og gikk til 3.runde som beste norske spiller. Her kunne man altå enkelt satt svensken inn som en seedet spiller.

Det irriterer både liten (meg) og stor (Sverige) at en ikke har orden på seedingen og spesielt når det kommer forfall i herreklassen. Men, turneringsledelsen har holdt på i mange år, vi får bare vente i flere år, kanskje blir de dyktige og flinke om en stund? Vi har en drøm som du vet sa for mange år siden..

Benjamin Vetaas (bak) og Kim Erling Bolstad-Larssen, Laksevåg, var to av 20 dommere i mesterskapet
Benjamin Vetaas (bak) og Kim Erling Bolstad-Larssen, Laksevåg, var to av 20 dommere i mesterskapet

25 dommere og minst 5 turneringsledere..
Mesterskapet samlet 56 spillere fra 9 nasjoner. Norge stilte med 16 spillere i mesterskapet, Sverige hadde nest største tropp med 8 spillere.

Norges Bordtennisforbund stilte opp med over 30 dommere og turneringsledere samt 4-5 lagledere samt 16 spillere! Turneringen ble spilt på 6 bord på Fornebu.

En enorm satsing fra vårt forbund og vi får bare håpe at vi ikke får et stort underskudd på mesterskapet.

Så var det hallen igjen..
Hallen på Fornebu holder ikke mål for store mesterskap! Med seks bord i hallen er det ikke plass til lagledere og spillere. Spesielt er det rene «kaos» i hallen når det spilles 6 lagkamper, da går en og stumper i bagger og annet utstyr. Flere «TV-kamera» skal også ha plass på et lite område, hallen er alt for liten.

For tilskuerne er det også stusselig.. Sitter en på harde trebenker på «tribunen» ser en knapt kampene i hallen. Alternativet er å stå langs glassgjerdet..

Kantine og parkering er godkjent på Fornebu. Men alt ellers er sorgens kapittel.

Konklusjon: slutt å bruke denne hallen til større turneringer! Kan ikke Oslo stille med bedre haller må en slutte å sette opp store turneringer i vår hovedstad.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.