Hvor seiler «bordtennisskuten» i 2016-2017 sesongen?

Fra v: President Erik Lindholm og visepresident Christian Ibenfeldt har en vanskelig jobb foran seg. Vi krysser fingrene for fremgang de neste årene.

Fra v: President Erik Lindholm og visepresident Christian Ibenfeldt har en vanskelig jobb foran seg. Vi krysser fingrene for fremgang i 2016-2017 sesongen.

Opptakten til denne sesongen har vært alt annet enn god for sporten vår. Fokus som stolt kaller seg «Norges største bordtennis klubb» er iallfall ikke det på herre seniorsiden før 2016-2017 sesongen! I siste «sekund» trakk de sitt lag i Stigaligaen og tidligere på sommeren trakk de laget sitt i 1.divisjon. Dermed stiller Fokus for første gang på 20-30 år ikke med lag i Stigaligaen, 1.divisjon eller i 2.divisjon. Det er en forferdelig nedtur for norsk bordtennis.

I både B-72 og Fokus sliter en med å få spillerne til spille på toppnivå etter at de er blitt 18-19 år. Dette er alvorlig for sporten vår, det er nemlig i disse to klubbene NBTF satser mest ressurser på. Nylig fikk f.eks. en trener i en av disse klubbene et stort kontant beløp for å gå på kurs. Det har disse klubbene fått flere ganger. Da skal de to klubbene og NBTF merke seg følgende kommentar i fra juniorlandslagets spiller Mikkel Gudmundsen i et intervju før EM i Zagreb:

Mikkle Gudmundsen, har tanker en bør lytte til!

Mikkle Gudmundsen, har tanker en bør lytte til!

Mikkel Gudmundsen, B72
Er det noe du føler vi (bordtennis-Norge) kan gjøre bedre for å nærme oss de beste i Europa?

Jeg har en ting: Jeg syntes Norge er flinke til å jobbe frem unge motiverte talenter, men mye av det blir forgjeves når de slutter etter de er ferdig som juniorer. Vet for lite hva slags tiltak som gjøres for å holde/ videreutvikle spillerne til å uttale meg så altfor mye, men syntes dette er noe man burde se litt nærmere på ettersom det finnes så mange eksempler på at dette skjer.

NBTF må inn å få til en «tankesmie» på hvordan vi skal få diskutert unge Mikkelsens innspill. Det er nesten kollaps på seniorsiden i norsk bordtennis i øyeblikket. Vi bruker millioner på toppidrett i sporten vår. Så slutter den ene etter den andre av våre beste dame og herrespillere sin satsing. Tar NBTF denne «ballen» opp til debatt?

«Arvesølvet» til Fokus skiftet til Fornebu!
Eskild Lindholm, selve «arvesølvet» i Fokus gikk til Fornebu Btk denne sesongen. Fornebu holder til på nivå to i seriespillet. Fokus hevder på sine nettsider at de prøvde å holde på spilleren, men de økonomiske musklene til Fornebu Btk, klubben i de subsidierte treningslokalene til NVBF på Fornebu, ble for voldsom for Norges største klubb og matche! I neste øyeblikk kan Fokus berette på sine nettsider at de skal hente inn en int. sparring til klubben for å klubbens ungdommer bedre trening. Det er så nesten ikke vet om en skal le eller gråte over det som skjer i Oslo-klubben.

Fornebu, NBTFs sin hall

Fornebu, NBTFs sin hall

Fornebu har tydeligvis så rimelige leieforhold i forbundets hall
på den gamle flyplassen at det i neste øyeblikk sikret seg nok en landslagsspiller! Lars Rønneberg valgte også Fornebu og koser seg sikkert med et godt økonomisk tilbud fra klubben på andre nivå i norsk bordtennis.
Når denne klubben kan betale for å ta inn to landslagsspillere forlanger vi andre klubber i norsk bordtennis at Fornebu betaler en husleie som står i stil med det f.eks. Eiker og Laksevåg betaler i husleie for sine lokaler. Vi godtar ikke at Fornebu får en økonomisk fordel for å trene på Norsk Bordtennis sitt treningssenter og der eter bruker pengene de har til overs til å ta Fokus sine beste spiller og arvesølvet i den klubben.

Landslagene vår sliter
med å få til gode resultater. Derfor var det gledelig at dame juniorlandslaget i EM i Zagreb kjempet seg opp i A-gruppen og ble nr.14 i mesterskapet. Det norske dame juniorlandslagets 14 plass var gledelig i årets EM for juniorer i Zagreb. De tre andre landslagene plasserte seg som forventet og her har norsk bordtennis en jobb å gjøre fremover.

Norge var «nr.31 i EM» i 2015. Vi ble «nr.25» i EM i Zagreb for juniorer og dermed gikk vi frem 6 plasser totalt sett etter 14 plassen for våre damer juniorer på lagsiden. Oversikt over plasseringer i 2015 og 2016 for alle nasjoner og landslag finner du andre steder på Laksevåg sine nettsider.

Styret i NBTF gjør forandringer på elitesiden!
Vi er helt enige i at landslagstrenerne må gå etter elendige resultater de siste årene. Det er fullstendig kollaps på dame og herre seniorsiden i sporten vår. Aleksey Yefremov, fra Minsk i Hviterussland er ansatt som hovedtrener for landslagene våre. Vi trenger nye impulser og etter vårt syn burde det kun vært Sindre Åteigen som skulle fått fortsette av den gamle trenerstaben. Når vi år etter år ikke får til gode resultater for eksempel med vårt guttelandslag og igjen ikke fikk til det som en skal i EM i Zagreb burde forbundet også her tatt grep.

Skal norsk bordtennis bli en større og bedre Bordtennis-nasjon må spillere fra hele landet få en rettferdig behandling. Det vi fra andre steder i landet ser er at spillere østpå enkelt får samlinger og oppgaver internasjonalt. Etter kollaps på seniorsiden der spillere slutter som «fluer» i sentrale klubber må en evaluere hva en driver på med.

Styret med president Lindholm og visepresident Ibenfeldt som overtok
etter sittende president i over 20 år har fått et vanskelig utgangspunkt for sitt arbeid. De overtok et forbundet som etter mye pengebruk ikke har blitt flere og bedre spillere og klubber som var det gamle maktapparatet sitt mantra år etter år. I tillegg har det nye styret fått i fanget forferdelige problemer på flere plan. En kan trygt slå fast, ingen forbundsstyrer har noensinne hatt flere problemer å hanskes med i sitt første år i sin toårsperiode!

Otto Hatlebakk, leder i Laskevåg Btk

Otto Hatlebakk, leder i Laskevåg Btk

Vi er sterkt uenig i at forbundsstyret
«legger ned» topp 8 for jenter og gutter 13. Dermed så ser en allerede nå at flere 13 års spillere ikke stiller opp i NC nr.1 på Lørenskog. De to klassen for 13 åringer har vært et av hovedmålene for diss ungdommene. Vi foreslo at topp 8 kunne arrangeres på lørdagen under NC 3 uten å få gehør for det. Vi undrer oss over dette vedtaket.. Når rutinerte ledere kommer med gode forslag burde en ikke bare feie det under teppet.

Så ønsker styret i NBTF å kutte ned på antall int. spillere i norsk bordtennis!
Styre og stell hevder at det ikke er bra for norsk spillere å møte gode spillere i vår toppserie og i Stiga Norges cup! Lars Rønneberg og Eskil Lindholm skifter til en klubb på nivå to i sporten vår. Marcus Wærstad skifter fra Fokus til 3.divisjons klubb Stord og igjen er det en miniklubb i forhold til Fokus som sikrer seg en landslags spiller.
Det er helt uforståelig for Stigaliga klubbene å skjønne at det nye styret buker tid og krefter på å gjøre det vanskelig for norsk klubber kontra klubber i andre land i Europa.
Vi har sagt det tidligere: det minner om Nord-Korea det styret har bestemt i denne saken. Vi er dårlig å spille internasjonalt, og vi gjør det ikke bedre for klubbene som knapt finner seniorspillere i norsk bordtennis på et visst nivå som satser litt for å kunne brukes i Stigaligaen. Nr.2 og 5 i Norge spiller for klubber på nivå fire i seriespillet!

Lokalt i Hordaland lysner det litt… Bortsett fra på Stord da..
Bombene smalt for oss lokalt når Stord mistet 4 av sine beste spillere før denne sesongen. Irgens & Co «kjempet» dessuten mot Hardanger om underskriften til Marcus Wærstad, nr.5 på herresiden i Norge! Tenk to klubber i Hordaland i Norge på fjerde nivå i seriespillet bruker sine økonomiske muskler i kamp om Marcus fra Norges største klubb Fokus. Jaja..

Hardanger
satser friskt med Roger Andersson, nr.2 i Norge på herre senior rankingen som også har tatt med seg sønnen Jan Roger til Hardanger. Her trenes det godt og ryktene som kommer fra «camp Hardanger» er at det trenes hver dag! Den lille klubben inne i Hardanger skal arrangere senior NM i 3-5.mars 2017. Før har de hatt et samarbeid med Stord ved slike arrangementer. Faren er vel stor for at de må klare seg uten hjelp derfra denne gangen. Vi kan bare ønske lykke til.

Fjell
kom ikke til enighet med sin hovedtrener Morten Bendiksen før sesong start og satser heller på ungjenten Anja Esketveit som hovedtrener i klubben. Det er mange lovende talenter i klubben i Fyllingsdalen. Vi håper at hard satsing i Fjell gir resultater denne sesongen. Fjell skal arrangere NM for yngre 17-19.mars. Det kan se ut for at et mangeårig samarbeid med Heros om turnerings arr. er over. Fjell klarer det nok, men vi misunner de ikke arr. av NM for yngre. Det er den største turneringen på norsk jord.. Vi kan igjen bare ønske lykke til.

2I Heros
har en satset på å ta spillere fra sine naboklubber denne sesongen. En fikk napp hos Henning Waldeck og Erik Duval også han fra Fjell. Klubbledelsen i Heros prøvde seg også på spillere i fra Laksevåg, der lykkes en ikke. Om vi ønsker å ha en spiller kan ikke en klubb som Heros matche oss.
Klubben har i motsetning til Fokus lag i både 1 og 2.divisjon. Heros har også lag i 3.divisjon og det blir ikke enkelt å stille med nok spillere kommende sesong.
Avslutningen i 3.divisjon sist sesong var pinlig, de møtte oss i siste kampen og hadde knapt lag i kampen mot oss i siste kampen i divisjonen.
Heros har påtatt seg arr. av Stiga NC nr.2 i Haukelandshallen 8-9.oktober. Det kan altså se ut for at Heros og Fjell ikke samarbeider om stevner lenger, det er ikke bra. Heros har fått Anders Hovden som teknisk delegert, det kan nok være en «redning» for Heros. Vi vet hva arr. av NC krever av personell.. Det burde Don Alexander også ha god kunnskap om, vi kan bare ønske lykke til også her!

Bergen HIL
satser igjen friskt med sitt serielag i 4.divisjon. Christian Sylta og Thomas Sætre har tatt turen over fra Hardanger, de to gutta ble ikke gode nok i Hardanger når de hentet flere spillere i fra Stord. Gunnar, Sverrre & co har igjen ambisjoner å spille seg opp i 3.divisjon for og spise «kirsebær» med de store, Laksevåg, Fjell, Heros, Hardanger og Stord. Om dere klarer å rykke opp er vi klare til kamp mot dere, men først må dere slå Laksevåg 3..

Martynas som trener har fått fart på Eskil og Kasper

Martynas som trener har fått fart på Eskil og Kasper

Laksevåg Btk
har hatt en god oppkjøring med samling på Hokksund i august og mye trening de siste ukene i vårt eget lokale. Vi satser på at alle våre fire serielag skal være blant de tre beste i Stigaligaen, 3.divisjon, 4.divisjon og 5.divisjon. Vi har bra kontroll på betaling av husleien for 2015-2016 der vi straks har betalt ca. 660 000.- for treningshallen vår. I desember får vi husleie støtte fra Bergen Kommune for 2015, det ser vi frem til. Det kan se ut for at vi 2018-2019 kan få et kommunalt treningslokale i igjen. Da skal det bli andre bollerJ

Regionsamlinger
«President» Anders Hovden i region Vest satser på å få til regionsamlinger. Anders ønsker at vi skal bli bedre sportslig i region Vest.
Spillerne blir tatt ut og det stor kamp om å få komme på disse samlingene. 16 spillere og 3 sparringer/trenere pluss en trener fikk til en meget god samling lørdag 3.september. Anders arbeider med å få til en tilsvarende samling i november og i januar. Spillerne fra vest er i god fremgang, det trenger norsk bordtennis som med ensidig satsing fra NBTF i en landsdel ikke akkurat har vært en suksess.

Det blir et spennende bordtennis år
som kulminerer med forbunds ting i Bergen 13-14.mai. Bergen Airporthotel er valgt som ting Hotel, endelig er tinget tilbake i Bergen etter mange, mange år sentralt på Østlandet. Det ser vi frem til!