Laksevåg er favoritt i årets Stiga-Liga, 2017-2018

Laksevåg: Norges beste lag 2016-2017 sesongen. Vant 5-1 over Volda/Ørsta i finalen i Olsvikhallen.

Så er det klart for seriestart i sesongens toppserie og vår klubb er nok den heteste kandidaten til å vinne årets seriegull. Vi har fått en forsterkning idet Fredrik Meringdal er klar for Laksevåg og vi stiller dermed et sterkere lag enn sist sesong, Vi vant klar i finalen mot Volda/Østa på hjemmebane i Olsvikhallen det går mot Laksevågs åttende seriegull gjennom tidende.

Her er vårt tips:

1.Laksevåg

2.Eiker

3.B-72

4.Fornebu

5.Vikåsen

6.Jevnaker

7.Stord

 

1.Laksevåg
Vi har sterke spiller i posisjon 1-2 med Hampus Søderlund og Simon Berglund. Hampus satte Per Gerell på plass i turnerings starten i Sverige og i øyeblikket spiller han på Sveriges beste serielag, Warta. Simon har allerede vunnet kamper i toppserien i Sverige og en ung og lovende venstre hendt spiller.

I posisjon 3-4 har vi Fredrik Meringdal som er landslags aktuell for Norge og en av Norges meste lovende spillere. Jimmy Ojankangas er en solid spiller og vil ikke tape mange kamper om han spiller i posisjon 3-4 på vårt lag. Christian Ibenfeldt er i godt slag og visepresidenten går mot nok en god sesong.

Vi brukte 11 spillere sist sesong og vil nok bruke 8-9 spillere kommende sesong. Anders Hovden, Martinas Dovydas, Petter Vedeler og Benjamin Hatlebakk spilte kamper sist sesong. Georg Selsvold er et annet talent som har begynt i Laksevåg.

Våre lovende juniorer vil spille noen elitekamper og vi gleder oss til junior NM i februar. Da skal vi kjempe om lag gullet på hjemmebane.

2.Eiker
Eiker har forsterket laget med en irsk landslagsspiller. Han erstatter Wang Bing som har gått over til naboklubben Modum og trapper ned. Det meldes fra Eikers store sjef Jan Sandberg at Vegard Sandberg, Roar Blikken og Mats Meinseth er i trening og Jan melder at de satser på et steg opp i årets serie fra 3.plassen sist sesong.

3.B-72
Her er det som vanlig mye skader på de unge landslagsspillerne. Adrian Wetzel er visstnok ute med skade i skulderen i flere måneder. Spiller Fredrik Zhang er Adrian remplassert med en meget god spiller. Sondre Berner deltok ikke i Bodø i NC 1, håper ikke han er skadet også. Sondre har reiste verden rundt med landslaget og er i god fremgang og fortsetter kanskje med det kommende sesong. Mikkel Gudmundsen som spilte mye på laget i fjor har reist til Kina og er uaktuell. Flåøien og Brennhagen er i god fremgang de også og vil nok spille mye i posisjon 3-4. Henrik Bagner Nilsen satte Eskild Lindholm på plass i Bodø sist helg. Han har spilt i 1.divisjon i runde 1 og er ikke aktuell i de første kampene. Fredrik Buringrud-Langen spilte også godt i NC 1 i Bodø. Sammen med Henrik har de to reiste «verden rundt» på forbundets regning og er gode spillere for B-72 i posisjon 3-4.

4.Fornebu
Eskil Lindholm er klubbens klare ener i jakten på sin første semifinale i vår toppserie. Lars Rønneberg har flyttet til Ungarn og er i øyeblikket ikke i trening. Finn Vetvik imponerte i NC i Bodø og burde spilt på laget i den første serierunden. Men, han spilte i 1.divisjons sammen med Sigurd Sørheim og kan ikke spille i de første kampene i Stiga-Ligaen. Klubbene har flere svensker og andre spillere fra andre land og vil stille gode lag i alle kamper.

5.Vikåsen
Vikåsen har et jevnt og godt lag. Magnus Bolstad Holm har gjort fremskritt de siste årene og spilte bra for eksempel Fredrik Meringdal i NC i Bodø. Petter Fleisher satte på plass flere gode spillere i Bodø og er solid i posisjon 3-4. Polsk Tomasz Marciniak har spilt flere år i Norge nå og er også en sold spiller i posisjon 3-4. Så får vi se hvilke andre int. spillere de stiller med i seriestarten i Bergen mot Laksevåg.

6.Jevnaker
Peter Hedram har forlatt Laksevåg til fordel for spill i Jevnaker denne sesongen og blir en solid forsterkning. Ellers har Jevnaker et par svenske spillere og Terje Herting som de beste spillerne på laget. «Gøtestams lag» er alltid kjekt å spille mot. Med Peter i laget blir det ekstra gøy å spille mot dette laget som i år ikke kan rykke ned.

7.Stord
Stord fikk en ledig plass i divisjonen og hører egentlig hjemme i 2.divisjon, nivå 3. Det blir et slit for Atle og Stord i årets topp divisjon. De åpner mot Laksevåg i Bergen og vil slite med å vinne sett. I Bergen møter de også Vikåsen to ganger og det er nok lite å hente av heder i de kampene. Stord rykker ned og er klar for 1.divisjon før serien er i gang, det er vårt tips.

 

Forbundet fornyer eliteserien..

Ledelsen i NBTF har fornyet seriene våre med å sette en begrensning på antall internasjonale spillere som kan delta i våre seriekamper. Vi er sterkt uenig i vedtaket, men styret i NBTF velger å ikke ta tak i dette tullete vedtaket.

Våe svenske venner derimot lar norske spillere delta fritt i Svensk seriespill og spiller en Grand Prix i Sverige kan en også delta i svensk topp 10-12.

Vi gjør altså det motsatte for vi er så flinke å spille bordtennis her til lands..

Da gjelder et ordtak enkelte har i Bergen har om noen andre og som vi sender over til våre svenske venner og klar melding til ledelsen i NBTF og det skuffer oss enormt:

Alt mitt er mitt, alt ditt er også mitt!!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *