Over 260 spillere deltar på NM for yngre på Oppegård 15-17.mars, kun 15 spillere deltar fra Hordaland/Region Vest!

Bak: Kasper, Benjamin, og Eskil.
Foran: Finkel, Sander og Pia. De seks deltar på NM i Oppegård.

I NM yngre for spillere over 11 år er det påmeldt 239 spillere. Kun 46 av disse spillerne kommer fra andre steder i Norge. Klubber fra «Østlandet» med ca. 1-3 timers reisetid kan kjøre med bil til Oppegård og NM hallen.

I klassene under 12 år merker en seg at 95 spillere er påmeldt. 81 spillere fra sentrale Østlandet som også kan sette seg i bilen til NM hallen. 14 spillere reiser med fly og med leiebiler og må bo på Hotel..

Forbundet har ett slagord: flere og bedre spillere.

Hvis man investerer i noe bør forbundet forvente å få noe tilbake gjennom økt aktivitet og bedre spillere. Gjennom de siste årene har forbundet vårt mottatt ca. 10-15 millioner i post 3 midler som skal brukes på barn og unge i klubbene. Forbundet og mange av klubbene som har fått formidabel post 3 støtte får det stort sett ikke til.

VI BLIR IKKE FLERE OG VI BLIR IKKE BEDRE PÅ VEI INN I 2019.

Kanskje bør forbundet legge opp til en egen sekvens under tinget i mai i Bodø vedr. post 3?
Etter at VG «hang» ut vårt forbund for feil bruk av millioner av kroner i post 3 støtte bør det bli en slik debatt på tinget. Kanskje kan tingets delegater sammen med forbundet finne en god ordning for fordeling av Post 3 pengene i fremtiden?

Hva er grunnen til svak deltagelse i fra «utkant Norge» i årets NM for yngre?

 • Ingen tvil om at det er lettere å drive bordtennis klubber i en del av landet, Sentrale Østlandet. Forbundet har 10-11 ansatte i Oslo-gryten og bruker ca. 90 % av sine midler i denne delen av landet.
 • Alle bredde samlinger avholdes østpå av forbundet. Forbundet har sitt treningssenter på Fornebu.
 • Post 3 penger brukes i liten grad på klubbene, spesielt ser klubbene i utkant Norge ser lite til de ca. 1,4 millioner som skal brukes på barn og unge tildelt i fra Norges Idrettsforbund og kulturdepartementet
 • Av de vedlagte tallene kan en sikkert vurdere flere detaljer … Kanskje forbundet bør se på at Senior NM, to junior NM, NM yngre, to NC stevner og topp 8 arrangeres i det sentrale Østlandet denne sesongen? Med en slik fordeling så sprer vi ikke sporten vår i det ganske land. Og, det blir ikke en rettferdig fordeling av reiseutgifter og hotel opphold i norsk bordtennis.
 • Hva kan forbundet gjøre for at det arrangeres NC og NM stevner flere steder i Norge?
 • Er det ok at NM for yngre arrangeres i 2013, 2016, 2018 og i 2019 på Oppegård og i en del av landet?
 • Det koster enormt for klubber utenfor det sentral Østlandet som skal delta i NM for yngre der de skal fly, bruke leiebil og bo på Hotel. Andre idretter har enten reisefordeling eller fordeling av mesterskap rundt om i landet. Noe vi bør vurdere?
 • Over 80% av deltagerne slipper altså å ta fly og ordne med biler fra Gardermoen, mange kan også reise hjem hver kveld og slipper å bo på dyre hoteller med sine spillere. Ikke akkurat rettferdig..

Går en inn i tallene under kan en stille seg spørsmål om f.eks. følgende (sikkert flere også.. spesielt må NBTF tenke igjennom hva de holder på med, eller ikke holder på med).:

 • Laksevåg stiller med 6 spillere og en haug med foreldre og foresatte i mesterskapet. Det koster oss 15-25 000 og det medfører at vi ikke kan sende flere spillere til mesterskapet.
 • B-72 og Fokus stiller med 92 spillere i klassen over 11 år.. De har kun buss utgifter for sine spillere..
 • Bodø er eneste klubb fra Nord som stiller i mesterskapet. 6 spillere i fra en landsdel..
 • Trondheim stiller med 17 spillere, mer enn hele Hordaland.. Totalt deltar det 25 spillere fra Midt Norge. Trondheim BTK får støtte til trener i klubbene fra NBTF. Kanskje burde flere klubber få slik støtte? Men, resultater må leveres!
 • Heros og Fjell har med 4 spillere, 2 fra hver klubb, det er tydelig at det er vanskelig å få til spillere som holder et vist nivå for å delta i NM yngre fra de klubben. Men, garantert, 92 spillere fra Fokus og B-72 holder heller ikke et topp nivå på alle som deltar fra de to klubbene. Men så var det dette med buss fra Oslo til Oppegård kontra fly, leiebiler og Hotel for klubbene i utkant Norge.

 

NM yngre 2019     11år klassen  
         
1-3 timer fra Oppegård og hallen, Øst        
  Antall spillere      
B72 61   27  
Dal 3      
Drammen 2   2  
Fokus 31   13  
Fornebu 11   8  
Harestua 13   1  
Husøy 10   4  
Jevnaker 1      
Kjelsås 1      
Kobra 4   1  
Larkollen 7   3  
Larvik 5   2  
Modum 5   3  
Nesodden 5   3  
Notodden 3   4  
Oppegård 16   4  
Oslo 9   6  
Sarpsborg 1      
Askim 1      
Skien 4      
  193 193 81 81
         
Nord        
         
Bødø 6 6 2 2
         
         
Vest        
         
Fjell 2   1  
Laksevåg 6      
Heros 2      
Stord 5      
  15 15   1
         
Midt        
         
Molde 1   1  
Skodje 2      
Tingvoll 5      
Trondheim 17   10  
  25 25 11 11
    239   95