Stiga NC nr.2, 12-13.november på Lørenskog, bra jobbet B72, men….

Sander Holmelid, Laksevåg med årsbeste i kamp mot Sebastian Flaaten, Fornebu i Lørenskoghallen søndag.

Men..
Alle vi i norsk bordtennis er takknemlig for at B72 arrangerer Stiga Norges Cup stevner. Men, alt for mange klasser i helgens stevne og 260 spillere gjør spilleforholdene kritikkverdig i Lørenskoghallen.

Lørdag
I lørdagen elite klasse for herrer måtte Jimmy Ojakangas tåle tap i kvartfinalen mot Iwanaga 1-4.. Det er lenge siden Jimmy ble slått ut i kvartfinalen i en turnering her i Norge.
Jimmy Ojakangas, Laksevåg- Kazuhisa Iwanaga, Japan, 3, 8, -4, 7, 6

Camilla Hovden deltok i lørdagens dame eliteklasse. Hun spilte bra, men kom ikke videre fra puljespillet.

I lørdagens herre junior klasse kom Sander Holmelid seg videre fra pulje spillet ganske greit. I første slutt spille runde ble det tap 2-3 for en spiller fra Fornebu. Oslo gutten skrek og «kriget» verbalt usportslig gjennom hele kampen, dessverre.

Bilal Saher var vår fjerde spiller i helgens Stiga NC på Lørenskog, men kom ikke videre fra gruppespillet i herrer junior.

Søndag
Her kom både Bilal og Sander videre fra gruppespillet i herrer eldre junior klassen. Bilal røk 0-3 i første runde etter gruppespillet for en material spiller fra Trondheim.

Sander spilte i gruppespillet mot Alex Lund, Fornebu, Alex har spilt for juniorlandslaget tidligere og er et flott talent. Det ble en jevn og god kamp der Sander tapte 1-3. Sander vant kontrollert de to andre kampene i puljespillet.

Sander møtte nr.3 i 17 års junior klassen Norge, Sebastian Flaataten, Fornebu  i sluttspillet søndag. Sander åpnet forrykende og vant de to første settene mot landslags spilleren. Der etter stoppet det litt opp og Sander måtte tåle tap 2-3 etter årsbeste fra Sander.
Vi håper at Sander og Bilal skjønner at de kan bli gode i bt-sporten. Vi håper at de to kan dra de andre unge spillerne våre til gode resultater denne sesongen og i fremtiden. Talent har flere av våre ungdommer.. Men det må trenes…

Sebastian Flaataten er på juniorlandslaget og har i denne høsten blant annet slått Jan Roger Andersson, Hardanger, Martin Frøseth, Tingvoll og  Sigurd Tjalveson Sørheim, Fornebu

Sebastian Flaatten, Fornebu BTK-Sander Holmelid, Laksevåg BTK, -11, -10, 8, 8, 5

Men..
Alle vi i norsk bordtennis er takknemlig for at B72 som en av få klubber i Norge arrangerer Stiga Norges Cup stevner. Men, alt for mange klasser i stevnet og 260 spillere gjør spilleforholdene kritikkverdig i Lørenskoghallen i helgen.

Når herre eldre junior kampen Holmelid-Flaaathen ble satt opp på et bord med 4 meters bredde i hagen satte vi foten ned. Vi tilkalte overdommer og ba om at kampen ble flyttet.

Forholdene på spille gulvet for spillere og trenere var rett og slett ikke gode nok i Lørenskoghallen denne helgen. 21 bord søndag i hoved hallen gjør det kaotisk. At overdommer og TD godtok dette er ikke til å tro.

Hva holder dere på med i dommer komiteen?
Jeg tok en runde med overdommer/TD i stevnet.. Hvor er de 42 stolene for trenerne i hallen søndag?
Vi får nøye oss med trebenker var svaret jeg fikk.. Jeg kunne dessuten bare kaste vekk barn på stolene på spillegulvet mente overdommer /td også om jeg ikke fant en stol…

Store ansamlinger av «tilskuere» rundt bordene er heller ikke bra. En lagleder pr. spiller brydde en seg ikke om i overdommer/td gjengen på dette stevnet.

To spillere fra en Oslo klubb med topp trenere og spillere oppførte seg forferdelig usportslig i Lørenskog hallen denne helgen. Om noen der øst lurer på hvem de er, ta kontakt med overdommer. Håper at klubb ledelsen tar de to for seg og gir klar beskjed, nå må det bli slutt på slik grise oppførsel i våre stevner fra de to. Overdommer har merket seg de to spillerne.

Angjeldende klubb har landslagstrenere og topp spillere i klubben sin. De oppfører seg alltid bra rundt om, hvorfor de godtar oppførselen til disse to spillerne skjønner vi lite av.

Her er alle resultater: link