Stiga Norgescup i Bergen søndag 19.november

Martynas med seier i B-klassen i helgen!

Alle resultater fra turneringen finner du her: LINK

Herrer Eldre junior
Det ble dobbeltseier til Fokus i denne klassen. Borgar Haug vant en jevn kamp i finalen med 3-2 over Aleksander Klerck Fransson.
Det var fint å se talentet Aleksander tilbake i godt slag i helgen. Norsk bordtennis har mane flotte talenter, Aleksander er en liten «juvel» og sammen med Borgar har norsk bordtennis her to spillere vi kan få mye glede av i årene som kommer.

Dette var en klasse med mange gode spillere der Thomas Låte, Hardanger og Petter Fleischer, Vikåsen kom til semfinalen.
Herrer eldre junior var største klassen søndag med 46 spillere til start. Mange flotte kamper i både puljespill og i sluttspillet.

Damer junior
Her ble det seier til Tone Todok, B72 der hun i finalen satte Anastasia Humberseth, Skodje på plass med 3-0 i sett. Fint å se at nye jenter er på vei inn på jentesiden i fra andre deler av landet en kun i fra et par klubber østpå.  Utenom Skodjejenten merker vi oss Mathilde Neskvern, Kobra og Victoria Eilertsen med plass i semifinalen.

Mattis Næslund, Fejll, til venstre med seier i gutte 15 klassen over Martin Steen, B-72

Gutter 15
I gutter 15 ble det seier til Fjell gutten Mattis Næslund som i finalen vant 3-0 over Martin Steen fra B-72. Over 40 spillere startet i klassen og det gleder oss alle at så mange ungdommer reiser langt for å spille bordtennis! Det var hele 9 klubber med spillere på premielisten blant de 16 beste i klassen.

Siste kamp er spilt: Aslag Vengbo, Oppegård tapte for Thomas Låte fra Hardanger i A Finalen. I midten sjefen i arr. av årets NC, Evig unge Roy Vetaas.

Herrer A
32 spillere i herre A klassen i Bergen. Her var det et høyt nivå og vi merker oss at sterke spillere som Ilka Doval, Modum og Benjamin Fossheim, Vikåsen måtte si takk for seg i kvartfinalen.

Thomas Låte, Hardanger gikk til topps etter seier over Aslak Vengbo, Oppegård med 3-0 i finalen.

Semifinaler
Thomas Låte møtte Even Horvli, Molde der ble en tett og jevn kamp med 3-2 seier til Hardanger gutten. I den andre semfinalen vant Vengbo 3-1 over Benjamin Hatlebakk, Laksevåg. Hatlebakk er en av mange unge spillere i Hordaland som nå holder bra nivå og trener mye. Hatlebakk satte Benjamin Fossheim, Vikåsen på plass i kvartfinalen med 3-1. Ilka Doval, Modum røk i kvartfinalen ut for Thomas Låte med 3-0.

Gutter 13
Det ble som ventet seier til talentet Martin Frøseth, Tingvoll. I finalen møtte Martin nok et talent fra region Midt, Tobias Johansson, Skodje. Resultat: 3-0, 11-8, 11-9, 11-9. 32 spillere deltok i klassen og det er et gledelig deltager antall!

Hvem er best i landet her?
Vi har gitt poeng i alle de 19 klassene, 4 poeng til nr.1, 3 poeng til nr.2 og 1 poeng til nr.3. På klubbsiden var Fokus og B-72 som ventet i toppen..

Klubb
Fokus 31
B-72 18 49
Skodje 16
Laksevåg 15
Fornebu 13
Modum 11
Hardanger 10
Heros 9
Tingvoll 9
Oppegård 7
Bodø 6
Kobra 5
Fjell 5
Molde 5
Bergen HIL 4
Stord 3
Vikåsen 1
Notodden 1
169

Men en bør merke seg at de to beste klubbene kun fikk 49 poeng av 169.. De vil si at de ikke dominerer fullstendig i norsk bordtennis! At Skodje er nummer 3 på denne uhøytidelige listen bør en merke seg. Det går an få til gode resultater også utenfor Sinsen krysset. At Laksevåg ble nr.4 var som ventet, vi stilte på hjemmebane med nesten alle våre beste spillere.

Haukelandshallen i all sin prakt..

Stiga Norges cup, ikke for u17 klassene..
Det er fortsatt ikke til å begripe for topplederne i klubbene rundt om i Norge hva som skjer (ikke skjer) vedr. topp 8 for yngre i norsk bordtennis. DET SKAL IKKE ARRANGERES U17 KLASSER FOR JENTER OG GUTTER FOR ANDRE ÅR PÅ RAD! Dagens herrer junior klasse for består av rundt 20 gode spillere! De skal altså ikke få spille topp 8!

Det ble avviklet over 400 kamper i 10 klasser på andre dagen i Haukelandshallen i årets Stiga Norgescup nr.2. De siste kampene i stevnet ble var unnagjort rundt klokken 1800 søndag. Vi prioriterte spesielt to klasser søndag, Herrer Eldre junior som ble ferdig i god tid før flyene skulle lette. Gutter 15 finalen startet kl.1650 og dermed kunne Fjells Mattis Næslund rekke å spille den før han satte seg på flyet til København.

Hvem er beste region?
Øst er som ventet best i denne lille oversikten.. Men tar en vest og midt sammen er ikke forskjellen alt for stor..74 til øst og 77 til de to andre regionene!

Øst
Fokus 31
B-72 18
Fornebu 13
Kobra 5
Oppegård 7
74 74
Vest
Heros 9
Bg.Hil 4
Hardanger 10
Laksevåg 15
Stord 3
Fjell 5
46 46
Midt
Skodje 16
Molde 5
Tingvoll 9
Vikåsen 1
31 31
Nord
Bodø 6 6
Sør
Notodden 1
Modum 11 12
169

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *