Topp 8 i Oslo 23-24.april 2022, Jimmy Ojakangas, til topps i herre elite

Jimmy Ojakangas

Endelig ble det arrangert topp 8 i igjen etter to års «Corona pause»! Dessverre ble det kun arrangert to Stiga Cup turneringer denne sesongen og dermed var det noen av våre beste spillere som ikke kvalifiserte seg.

Jimmy Ojakangas, Laksevåg slet i land seier i årets herrer elite! Han lå under flere ganger 1-3 i kampene sine og vant flere kamper 4-3 og ofte kun med 2 baller i siste settet!

Mange har noe å lære av Jimmy.. Han holder hodet kaldt og kjemper på hele tiden og det er så fint å se han spille bordtennis! Flott oppførsel nesten alltid og melder i fra til motstander om han er heldig med en ball. Det burde flere merke seg!

Finn Vetvik, Fornebu påførte Jimmy hans eneste nederlag i helgen og ble nr.2. Finn vant 11-9 i sist settet og 4-3…  Roger Andersson, Hardanger avsluttet sterkt søndag og ble nr.3! Bra Roger, en skal aldri gi opp i slike topp 8 turneringer, en ekstra seier kan bety en god plassering!

I herre klassen manglet Landslag spillerne Borgar Haug, Fornebu, Eskild Lindholm, Fornebu og Fokus spilleren Alexander K. Frantzon. I dame elite manglet hele damelandslaget, Rebekka Carlson, Martine Toftaker og Rikke Skåttet alle fra B-72

Damer Elite
Her manglet altså hele dame landslaget og det hele ble enkelt vunnet av Aida Dahlen fra Randesund. Nr.2 ble Birgitte Wilhelmsen, Trondheim og tredje plassen gikk til Vivian Huynh fra B72. Pia Fosse fra Laksevåg ble nr.7 der hun vant over Mirga Kuraityte, Fornebu BTK og Vivian Huynh, B-72. Pia tapte i tillegg flere kamper veldig jevnt.

Gutter 15
To Fokus spillere måtte trekke seg fra klassen underveis i turneringen på grunn av skader,  og dermed ble det hele mildt sagt amputert i denne klassen.. Michael Farnes, Fornebu overrasket og vant gutter 15 klassen. Kim A Brattvang fra Oppegård spilte bra og besatte 2.plassen. Vincent Nguyen, Fjell ble nr.3 og det var veldig jevnt mellom de tre beste. Sander Holmelid fra Laksevåg ble nr.4 i turneringen. Sander slo to spillere som han tidligere i sesongen har tapt for.

De fire beste I gutter 15.

Herrer eldre junior
Sebastian Flaaten, Fornebu BTK vant denne klassen der beste fra vest var Jan Roger Andersson fra Hardanger med en tredje plass.

Paraklassen
Steffen Salomonsen, Fokus BTK vant klassen foran Zsolt Berecki, Trondheim BTK. Kun 6 spillere stilte til start i paraklassen. Dessverre så virker det som mange paraspillere ikke stiller opp i Stiga NC stevnene og i topp 8.

Stords Atle Irgens er ikke fornøyd med at denne turneringen kun går på Østlandet. Spillere fra andre landsdeler betale Hotel, reise osv. hvert eneste år mens lokale spillere slipper slike formidable utgifter. Både Stord, Bergen Pil og Laksevåg fikk kort tid før turneringen tilbud om å delta i klassen, men takket nei.

Fokus som arranger
Klubben sammen med forbundet hadde ikke kontroll på det hele før fredagen før det startet. Neste år vil nok topp 8 gå ikke Oslo og vi håper at en evaluering av åres NC finner sted i god tid før neste sesongs topp 8.

Fokus gjorde en god jobb med selve arrangementet og det hele så bra ut i hallen der det ble sendt direkte fra 2 bord hele helgen på Amedia sport.

38 spillere deltok, det burde vært 56, hva kan vi gjøre med dette?

Oversikt over deltagende klubber og fra hvor i Norge de 38 spillerne kom fra. Største klubb var Fornebu med 11 spillere! 20 av de 38 spillerne kommer fra region øst. Fra region sør og nord er det få spillere som deltar. Totalt 13 klubber deltok med spillere.

Piker 15 og damer eldre junior ble avlyst, det var så vidt vi klarte å fylle opp dame elite klassen! Forbundet må vurdere hva en skal gjøre på damesiden fremover. Det ser ikke lystelig ut dessverre.