Topp 8 i Oslo 20-21.januar, Jimmy nr.1, Fredrik nr.4 og Brage nr.7

Fredrik og Jimmy her i innbyrdes kamp i Oslo i helgen

Det ble et spennende og vellykket Stiga topp 8 stevne i Oslo. Jimmy Ojankangas fra Laksevåg Btk gikk til topps i herrer elite der han i avgjørende kamp vant 4-3, 11-9 i siste sett over Roger Andersson, Hardanger.
Det kan også se ut for at det sportslige nivået er på vei opp blant våre beste spillere! Spillet var veldig ofte av meget god kvalitet!

Herrer elite

Jimmy tapte en kamp i helgen, 3-4 og 8-11 i siste settet mot Borgar Haug, Fokus. Etter at Jimmy vant 4-3 over Andersson var han aldri truet i de andre 5 kampene og vant årets topp 8 fortjent. Jimmy var i «balanse» hele helgen og holdt hodet kaldt når det nærmet seg avgjørelse i settene og spilte kanskje sine beste kamper i Norge denne helgen.

Fredrik Meringdal vant 4 av 7 kamper. Han tapte 1-4 for klubb kamerat Jimmy, 2-4 for Borgar Haug og 1-4 for Roger Andersson. Han vant igjen over Eskil Lindholm fra Fornebu med 4-2. Litt utur i enkelte sett følte Fredrik etter at turneringen var over. Men, det ser lovende ut for resten av vår-sesongen for ung-gutten!

 

HE
Spiller Ant spilte Ant vunnet Ant tapt
Ojakangas Jimmy 7 6 1
Andersson Roger 7 6 1
Haug Borgar 7 5 2
Meringdal Fredrik 7 4 3
Lindholm Eskil 7 4 3
Fleischer Petter 7 2 5
Holm Magnus B. 7 1 6
Vetvik Finn 7 0 7

 

 

Funk klassen

Brage kom ikke opp mot det han kan denne helgen. Brage trener godt for tiden og vi håper at det han presterer på treningen kan slå ut i full blomst i senior NM i Oslo. Brage vant en kamp, 3-1 over Jan Erik Støldal fra Bergen HIL.

Funk
Spiller Ant spilte Ant vunnet Ant tapt
Sætre Thomas 7 7 0
Dahlen Aida 7 6 1
Salomonsen Steffen 7 5 2
Jacobsen Pablo 7 4 3
Johansen Fredrik N 7 3 4
Koteng Markus T. 7 2 5
Titlestad Brage Æsøy 7 1 6
Støldal Jan Erik 7 0 7

 

Her finner du alle resultater fra helgen topp 8: http://www.fokusbtk.no/stiga-norgescupfinale-2018-topp-8/

 

Selve turneringen

Fokus imponerte igjen med en flott arr. stab som gjorde jobben til punk og prikke! Det er imponerende å se at flinke jenter er hovedansvarlig i sekretariatet og at mange ungdommer bidrar i opp og nedrigging av hallen hele helgen! Bare det å klare å ha nok dommere i hallen begge dager og hele dagen står det respekt av.

Kanskje burde NBTF stilt med et par dommere av topp standard for arrangøren? I et par kamper hadde det vært påkrevet med at våre beste dommere hadde vært på plass.

Hallen har fått en ansiktsløfting og var nå blitt lys og trivelig med godt lys i taket. Tribunen har fortsatt sine begrensninger men det er det lite Fokus kan få gjort noe med.

Vel blåst Fokus!

Forbundet..

Hva driver de på ned? Ikke vet vi, men at det er to klasser for mye i denne turneringen er helt klart. Eldre junior klassen med nesten ingen av de beste spillerne er på plass er i beste fall tullete at den er med i denne Stiga NC finalen.

Det ble ikke tillatt tilstrekkelig med oppvarming på bordene for spillerne. Hvorfor det? Overdommer ønsket at spillerne skulle gå utenfor hallen i snø og kulde til Fokushallen for å varme opp! Kjære vene..

Eliteklassen hadde fire runder med 7 setts kamper lørdag og 3 runder søndag.. Med alt for stor pause mellom kampene måtte spillerne i eliteklassene varme opp 4 ganger på lørdagen! To 7 setts kamper er mye, 4 slike kamper er galskap. Spillerne kunne knapt stå på beina i den siste kampen lørdag!

Kutt to av klassene i denne Stiga NC finalen og overfør det til en annen helg med de andre klassene. 2 runder med 7 setts kamper ville gjort det hele mye bedre. Hadde en spilt en runde med 7 settere, en runde med fem settere ville det i eliteklassen for kvinner og menn ikke vært behov med 4 omfattende oppvarminger for spillerne.

Mange kom til oss i Laksevåg og etterlyste u17 klassen.. Den burde vært spilt denne helgen.. Nå blir den for andre året ikke arrangert. Vi rekker ikke frem ovenfor toppledelsen i NBTF vedr. dette. Det er en skam og en skandale for sporten vår.

REISEFORDELING

Vi kom i snakk med en leder som hadde med seg 2 spillere og seg selv til Oslo.. Han og klubben hadde en utgift ved deltagelsen i Oslo på 8-10 tusen kroner.. Er det greit at tilreisende har store utgifter til fly, Hotel og leiebiler? År etter år! Klubber og spillere som enkelt kan komme seg til Høyenhallen har kroner 0,-. I slike utgifter? Svaret sier vel seg selv..

Men ikke for de som bor sentralt på Østlandet selvfølgelig..

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *