Hvordan skal vi forbedre sporten vår i 2023-2024 sesongen og årene fremover?

HER ER NOEN FORSLAG, FØRST AV ALT, HVA VI BØR GJØRE MED SPORTEN VÅR KOMMENDE SESONG.. og fremover..

1)Vi sender kun Borgar Haug på internasjonale turneringer. Alle andre av våre beste spillere kan få litt støtte til å delta på grand Prix stevner i Sverige og Danmark. Om vi får opp en tilsvarende spiller som Haug  begynner vi å sende vedkommende ut på VELDIG dyre internasjonale turneringer.

2)Vi deltar kun på EM for juniorer med våre yngre landslag. Oppkjøring: samlinger hjemme og et par turneringer i Sverige/Danmark.

3)Landslags samlinger arrangeres i alle regioner der lokale spillere kan innkalles som sparring.

4)Vi bruker mest mulig penger på våre klubber, over hele landet! Miljøer som Trondheim og Stord er gode eksempler. Rundt 10 klubber over hele landet tildeles f.eks. kr.50 000 til betaling av trenere i klubbene myntet på trening av unge spillere.

5)Topp 8, vi tillater minst en internasjonal spiller å delta i topp 8 klassene. spilleren må kvalifisere seg i våre Stiga NC stevner.

6)Deltagelse i Stiga NC, spillere som ikke deltar i minst to slike stevner kan ikke få delta på samlinger og landslag.

7)NBTF må prioritere regionene uten for region øst slik at medlemstall og sportslig utvikling kan nærme seg klubbene i region øst, spesielt Oslo klubbene rent sportslig må bli mindre.

8)Lag egne dame/jente samlinger/turneringer med internasjonale spillere. «Finn Drange modellen».

LAKSEVÅG VANT STIGA LIGA OG 3.DIV. AVD.E, VI BRUKTE 34 SPILLERE PÅ VÅRE FEM SERIELAG!
Laksevåg Bordtennisklubb vant en jevn 3.divisjon avd.E og rykket opp i 2.divisjon. Totalt bruke vi 34 forskjellige spillere på våre 5 lag i seriespillet 2022-2023 sesongen. Det er vi veldig fornøyd med, mange medlemmer fikk spille seriespill og det er bra!

Simon Berglund og Max Hedbom, flott at de spiller i norsk topp serie!

TUR TIL HYTTI HEITI,  FOR LAKSEVÅG 2….
Så tar vi altså turen opp i 2.divisjon etter lange debatter internt.. Ledelsen i klubben har fått beskjed om at ca. 70 lag fra elite-1-2. og 3.divisijo (øst) skal spille en samlerunde i Sandefjord i oktober.. 

Vårt lag i 2.divisjon 2023-2024

Liten info fra forbundet om hvordan dette skal avvikles og lagene i vest vil ikke reise over halve landet til hytti heiti i Sandefjord for å spille..

Følgende kan en slå fast før det skal spilles I Sandefjord:
1)Vi må reise med dyre fly og ha tre leiebiler…

2)5-7 medlemmer/spillere må temmelig sikkert ankomme fredag og dermed ha to overnattinger.. Vi med to lag må nok ha 10-11 spillere ledere på plass..

3)Vi lurer fælt på hvem som skal arrangere dette i «hytti heiti»..

4)Ca.30 bord må settes opp pluss utstyr, hvem skal gjøre dette?

5)Mange dommere må hentes inn, her blir det ekstra kostander til overnatting og mat, selvfølgelig skal klubbene betale dette… eller?

6)Alt arbeid krever at noen må gjøre arbeidet med et slikt gigant arrangement.. Hvem skal gjøre dette på dugnad?

7)Flere lag vil rett og slett ikke spille på dette senteret! Skal disse lagene dømmes til tap i sine kamper? Er det slik vi skal ha det i sporten vår?

8)At ingen klubber i 1-2-3.divisjon har fått nødvendig informasjon innen 31.mai er dessverre ikke så bra…

HVA SKJER PÅ ØSTLANDET?
1)»Alle» vet at klubbene i øst får nytte av de holder til der de er… Og flere av våre beste klubber er dessverre mest opptatt av seg selv..

2)I dag er det slik at 90% av spillerne og trenerne på landslagene kommer fra Fokus, B-72 og -Fornebu.

3)I NM yngre er det over 300 deltagere, Fokus tjener voldsom på arr. av dette NM! NM yngre i andre deler av landet samler betydelig færre spillere og ditto mindre overskudd.

4)En av de tre største og beste klubben reise knapt ut av regionen sin i 2022-2023 og vil kommende sesong kun arrangere to lokale turneringer med over 200 deltagere. De overlater til andre og arrangere nasjonale topp stevner.. Håper de i fremtiden tar på seg arr. av NC og NM.

5)Region øst vil arrangere NM senior på Lillehammer.. Ryktene sier at B-72, Fokus, Oslo og Fornebu ikke vil gjøre dugnad om de ikke får store summer for å hjelpe til.

6)Med hoved NM på Lillehammer vil alle klubber i Norge reise til dette «hyttti heiti stedet» og bo mange dager på Hotel..

7)Klubbene i hovedstaden må snarest tenke på at de trenger konkurranse nasjonalt. Det kan jo ikke være «gøy» å vinne NM titler på billig salg..

RESTEN AV BT NORGE..
Resten av bt Norge sliter voldsomt med å få frem gode spillere. Det er klart at er en fra sentrale Østlandet så er det bare å ta bussen og gjøre seg klar til samlinger i NBTF regi.. 

Slik kan vi ikke ha det, slutt med kun landslags samlinger i en region. Alle regioner skal ha landslags samlinger. Da kan spillere som ellers ikke får gode treninger i det daglige få være med som sparring av og til.

Slutt med å sende landslagene våre rundt i Europa, send spillerne til Danmark eller Sverige for kamp trening. Det koster enormt å sende de rundt om kring i Europa, det gir minimalt med sportslig utbytte i tillegg.

KLUBBENE, KLUBBENE, KLUBBENE…
Bruk våre penger på utvikling av klubbene i Norge. Plukk ut 10-15 klubber og gi de støtte til å ansette trenere i hele landet. Å tro at norsk bordtennis skal bli en topp nasjon med kun veldrevne klubbe i Oslo er å tro på julenissen.. Samtidig kan prosjekter som på Stord og i Trondheim gjøres i flere miljøer i Norge og dermed kan vi får flere som spiller bordtennis samt får et høyere sportslig nivå.

ET PAR LEDERE SENTRALT, BRYR SEG IKKE OM KLUBB DRIFT, MEN MENINGER HAR DE..
Merker meg at en leder i sør mener at vi ikke skal ha internasjonale spillere på besøk i Norge! 

Mener denne lederen at vi ikke skal spille på serielag i Sverige med norske spillere?

Vel, da er vi over på at vi sender ingen spillere ut av Norge og spiller kun med hverandre på alle nivåer?
To fremtredende ledere i sporten gjør ikke noe som helst med unge spillere i sine klubber. Hvorfor skal vi høre og bry oss som slike ledere som kun holder på med seg selv enten i trening eller reiser rundt i verden?

HVORFOR BLE DET TULL OG TØYS I HOVED NM OG PÅ FORBUNDSTINGET?
President Ibenfeldt prøvde på forbundstinget å få til en debatt om strukturen i norsk bordtennis og hva vi skal gjøre for å bli bedre i fremtiden, flere og bedre spillere samt beholde er som vanlig vår sports ønske.. Det meldes fra tinget at debatten ikke var prioritert av delegatene?

Når en ser tilbake på sist sesong så gleder en seg over at det er over 300 spillere som deltar i NM yngre. NBTF forteller at det aldri har vært flere lisens spillere selv om selv medlems tallet er i minst laget.

Nylige negative saker…
I hoved NM sviktet de ansvarlige fra NBTF grovt slik at hele paramiljøet eksploderte fredag kveld på grunn av manglende gode spille forhold. Det verste med det hele er at den ansvarlige personen benekter at han var ansvarlig. Dermed smalt det i media og på TV mandag der vi ble hengt ut som en sport som ikke tar vare på våre flotte para utøver.

Så gikk det kort tid og det var klart for forbunds ting i Oslo. Leder i valg komiteen sviktet fullstendig og fulgte ikke opp regelverket til Norges Idrettsforbund vedr. hvem som kan velges inn i styret. 

I tillegg «kastet» valgkomiteen ut to styremedlemmer som er blant landets største ildsjeler, uten å ta en prat med de to. Det ble en voldsom turbulens, men sammen med lovkomiteen og de resterende i styret fikk en på plass et lovlig valgt styre på vårt ting. 

Men, som med saken på hoved NM på Fornebu og dette valg tullet på forbundstinget lager dette store sår i vår bordtennis familie.

FÅ KLUBBER DELTAR PÅ NASJONALE TURNERINGER UTENFOR OSLO GRYTEN!
Slik kan vi ikke ha det! Flere av våre bete klubber deltar ikke med sine spillere og mange av våre beste spillere var dermed ikke kvalifisert til topp 8 i Bergen nylig.

Vi må ha møte plasser i Norge og ikke bare reise utenlands. Vi må også åpne opp enda mer for at internasjonale spillere kommer til Norge. Flott med int. spillere i seriespillet og i våre NC stevner.Motsatt som noen ønsker er ikke veien å gå. Våre norske spillere MÅ få møte int. spillere i Norge! Det er klart billigst.