NM for seniorer på Lillehammer 22-24.mai 2024 er over..

Det ble med bronsemedaljer i herrer lag og herrer dobbel for oss i Laksevåg i årets Hoved NM.

I fredagens herrer lag semifinalen bet vi godt i fra oss og spilte en jevn kamp mot vinneren Fornebu. På stillingen 1-1 var det knall jevn mellom Christian Ibenfeldt og Finn Vetvik i kamp 3. Det ble tap 2-3 og dermed var tapet i lagkampen et faktum. Med seier i den viktige kamp 3 ville Jimmy hatt et annet utgangspunkt i kamp 4. Vi valgte å sette opp Anders i posisjon to og forventet dermed tap i de to kampen.

I herrer dobbel ble det tap for Christian og Jimmy Ojakangas i semifinalen mot Vetvik og Rønneberg fra Fornebu, 9-11 og 2-3..

Men, både Christian og Jimmy (litt skadet i en tå) spilte bra og det lover bra for topp 8 i april og for den kommende semifinalen i Stiga Ligaen lørdag 4.mai kl.1500 i Olsvikhallen.

I singel for herrer tapte Christian en jevn kamp mot Axel Lund, Fornebu. Jimmy måtte gi tapt i kvartfinalen også det etter en jevn kamp mot Lam fra Fokus.

I singel for damer stilte Camilla Hovden opp. Hun spilte helt ok men kom ikke videre etter puljespillet med en seier og to tap.

FORNEBU DOMINERTE PÅ HERRE SIDEN..
De vant de fleste klasene og en kan slå fast at klubbene nå har samlet nesten hele Norges eliten i klubben og dominerer kraftig i sporten vår.

FOKUS DOMINERTE PÅ DAMESIDEN..
De vant alle klassene på damesiden. Skremmende å se at mange av våre beste spillere ikke deltar lengre. Klassene var uhyre tynne og forbundet må ta på alvor at mange slutter å spille i ung alder på damesiden.

NBTF må gjøre noe på damesiden fremover. Sitter NBTF stille i båten blir det ikke bedre nivå og ikke minst flere på jente/damesiden i sporten vår fremover.

STORD DOMINERTE I PARAKLASSENE.
Klubben vant alle klassene.. Med 15 spillere i para åpen ble det endelig en kongepokal i para klassene. BRA JOBBET NBTF! Tommy Uthaug vant sin sjette kongepokal etter en god finalen mot Krixander Magnussen.

Trist å se at mange av våre beste para spillere også har sluttet å spille. Klassene var derfor også her uhyre tynne dessverre,

Her finner du alle resultater: http://resultat.ondata.se/001081/

ALDRI MER LILLEHAMMER..
NBTF gikk voldsom inn i turneringen med ca. 20 ledere og dommere på Lillehammer. Det er de deltagende klubbene som fikk smellen økonomisk.. Det er langt til Lillehammer for alle og med start kl.0900 i lag for herrer måtte veldig mange komme til Lillehammer torsdag kveld. Vi bestemte oss tidlig å bruke minst mulig penger på NM for seniorer 2024 og sparte alt vi kunne med bare lagleder på plass i fredagens lag klasse for herrer.

Arrangements messsig så det ut til å til å gå bra…
Bortsett fra at en våre «eksploderte» på den vanlig dårlige dømmingen så vi ikke flere saker på minus siden. Som jeg sa etter en kamp, bedre med to ti år gamle barn til å være blad tellere eller dyre dommere med kurs i lange baner..

Overdommer sa bare: vi har de dommerne vi har.. Våre «beste dommere» dømte lite, de var på plass i sekretariatet alle de tre dagene.. Forbundet steilte med ‘7 dommer3 på Lillehammer og kostnadene er enorme. Det blir spennende å se regnskapet fra dette mesteredkapet der ingen spillere og klubber holder til. Vi håper forbundet skjønner at mesterskap ikke kan arrangeres på et slikt sted i fremtiden,..

Bilde 1, bra rigget hall

Bilde 2, nok folk i sekretariatet…

Bilde 3, Christian med bronse i dobbel og i lag

Bilde 4, Jimmy med to bronse han også..