Regionsamlinger, redningen for norsk bordtennis?

Her er spillerne som deltok lørdag. Trenerne Christian, Janne og Roger er i første linje.
Her er spillerne som deltok lørdag. Trenerne Christian, Janne og Roger er i første linje.

Region Vest arrangerte 27-28.november regionsamling i Laksevåg Bt-hall. Fredag deltok 12 spillere pluss to sparring. Lørdag var 14 spillere på plass og sparringene Christian Ibenfeldt, Laksevåg og Roger Andersson, Stord trente med nesten alle spillerne lørdag. Janne Berner fra Lørenskog var hentet over av Region Vest som trener.

Spillerne må tenke selv mener trener Janne Berner!
Spillerne må tenke selv mener trener Janne Berner!

TRENINGSØKTENE
Fredag fra kl.1830-2100. Lørdag fra k.1000-1215, 1300-1515. Berner gjennomførte samlingen med mye sikkerhets trening fredag og begynnelsen på lørdag. Der etter la han vekt på serv og serv retur med angrep forskjellige steder på bordet.

Roger kjørte Brian fra Heros hardt, svetten silte..:)
Roger kjørte Brian fra Heros hardt, svetten silte..:)

HVORFOR REGIONSAMLINGER?
Klubbene i vest har faste treninger 2-4 ganger i uken. Slike samlinger med 3 økter fredag og lørdag er derfor veldig viktig med henblikk på å få sikkerheten inn i spillet for spillerne. Serve-trening kan en dessuten aldri få nok av og det var trener Berner spesielt opptatt av. De 16 spillerne med sparringene Roger og Christian sto på og samtlige var nesten 100% konsentrert i selve treningen og når Berner snakket og forklarte før hver øvelse i alle tre passene.

Norsk bordtennis er nå bunn sjiktet i Europa for funksjonsfriske. En kan slå fast at forbundets satsing på noen få klubber i post 3 fordelingen ikke har gitt oss flere og bedre spillere. Forbundet har dessuten satset mest på klubbene B-27 på Lørenskog og Fokus i Oslo. Denne enorme forfordelingen har en ikke lykkes med.
I B-72 har en denne sesongen på herresiden ikke ville satse på eliteserien. Klubbens beste spiller, Eskild Jørgensen har meldt overgang til Eiker. B-72 satser på andre nivå på herresiden og har hentet inn spillere til dette laget fra Harestua og Fornebu.
Fokus har fullstendig gitt opp og satse på eliteserien for kvinner. De stiller ikke med sine beste spillere og damesiden i klubben er i ferd med å kollapse.

Christian fikk Andreas fra Fjell til å flytte på beina..
Christian fikk Andreas fra Fjell til å flytte på beina..

En kan slå fast at satsing på to klubber ikke bringer våre landslag fremover. Det må satses bredere.
Regionsamlinger over hele landet er rett medisin mener vi. Om en henter inn sparring og trenere til alle landsdeler og region samlinger kan vi få fart på flere spillere. Rundt om i landet finnes det flotte talenter like under de beste fra sentrale Østlandet, med å ta vare på litt flere spillere rundt om kan kanskje Norge ta steget opp fra C-nivå til et B-nivå internasjonalt.

Dette skjønner ikke dagens landslags trenere. Dermed ledelsen i norsk bordtennis legge premissene og lage et opplegg som får norsk bordtennis opp fra det bunn nivå vi i dag befinner oss på.

ALLE KLUBBER I REGIONEN FIKK TILBUD OM Å VÆRE MED
Følgende 6 klubber sendte spillere til samlingen: Heros, Fjell, Bergen HIL, Laksevåg, Stord og Haugesund. Planen fra regionen før samlingen var at alle klubber som meldte på spillere skulle få med minst en spiller. Spillerne skulle tas ut etter styrken på spillerne. De tilreisende ble innlosjert på hotell fra fredag til lørdag. Det var ledere fra Fjell, Heros, Stord og Laksevåg i hallen begge dager.

Tidligere krav fra forbundet om en skulle få en tusenlapp eller to i støtte med at en hadde veldig unge spillere med på slike samlinger ble ikke gjennomført denne gangen. Forbundsstøtte til slike samlinger har regionen ikke fått så langt. Forbundet prioriterer samlinger på Østlandet og som en vet er alle forbunds ansatte trenere bosatt på Østlandet og som nevn over holder de selvfølgelig for det meste på med spillere i dette området.

To av landets beste spillere sparret de unge talentene. Hvorfor henter ikke NBTF inn spiller som Ibenfeldt og Anderson til samlinger?
To av landets beste spillere sparret de unge talentene. Hvorfor henter ikke NBTF inn spiller som Ibenfeldt og Andersson til samlinger?

FREMTIDEN?
Bordtennisforbundet har fått ny ledelse etter forbundstinget for et par måneder siden. De har en enorm oppgave foran seg. Over 20 år med samme ledelse har gitt det nye styret et vanskelig utgangspunkt. Vi sliter med medlemstallet som er synkende og det er kun blant de funksjonshemmede vi kan si oss fornøyd med sporten vår.

Den nye ledelsen funderer nå på hvordan en skal bruke millionene vi disponerer for 2016. Vi kan bare ønske lykke til, kanskje skal man bruke mer penger i regionene og ikke bare bruke penger på noen få spillere og i en landsdel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *