Vellykket regionsamling i Bergen

Patrik Emil Maurstad, Fjell, fikk trene med Nr.1 på seniorrankingen, Roger Andersson, Stord.
Patrik Emil Maurstad, Fjell, fikk trene med Nr.1 på seniorrankingen, Roger Andersson, Stord.

14 spillere fra seks klubber i krets Vest og tre sparring under ledelse av trener Janne Berner gjennomførte tre treningsøkter fredag 26.febrar og lørdag 27.februar i Laksevåg Bt-hall på 9 bord.

Janne Berner samme med Martynas, Christiaa og Roger som sparring her samme med noe av spillerne på samlingen.
Janne Berner samme med Martynas, Christiaa og Roger som sparring her samme med noe av spillerne på samlingen.

Spillerne jobbet meget godt og det er tydelig at spillerne setter pris på å trene sammen og når tre gode spillere, Roger fra Stord, Christian og Martynas fra Laksevåg sparrer i seks timer ble det en flott samling. De tre sparringene skiftet hele tiden på hvem de trente med slik at alle 14 spillerne fikk spille med de tre gode sparringene en eller flere ganger.

Det var de beste spillerne i fra de seks klubbene som var representert på samlingen. Det var et litt ujevnt nivå på spillerne og om en senere vil ha slike samlinger må det kanskje vurderes litt nøyere hvem som får delta på slike «elitesamlinger».

NORSKE TOPPSPILLERE INSPIRERTE I BERGEN
Det var kjekt å se Roger Andersson, nr.1 i Norge på seniorrankingen trene med f.eks.  Patrik Emil Maurstad (2001)

Roger tok seg ikke bare tid til å trene med ungdommen disse dagene i februar, men han snakket stadig vekk med Patrik og gav den unge Fjell spilleren gode råd for å bli en bedre bt-spiller. Visepresident Ibenfeldt er også for andre gang på plass på regionsamling i Bergen som sparring. Også de som fikk spille med Christian disse dagene fikk mange tips om hvordan en skal forbedre sitt bt-spill.

  • Tusen takk til Martynas, Roger og Christian for at de tok seg tid til 6 timer trening med ungdommen disse to dagene!

Slik samlinger er kanskje noe en må gjøre med av i fremtiden? Også i andre deler av landet? De beste spillerne på Østlandet får «alt opp i hendene» i forbindelse med landslagssamlinger i nærområdet. De neste beste spillerne blir brukt som sparring, det kan ikke spillere fra andre deler av landet nyte godt av.

Dermed vil de beste spillerne østpå ha et forsprang og fordel på spillere i fra andre deler av landet som en må forsøke å kompensere med f.eks. slike samlinger.

TROMPET OG FANFARE
Forbundet la ned kretsene for en del år tilbake og med «trompet og fanfare» sa en den gang at nå skulle regionene få støtte og penger til sin drift og utvikling av bordtennis. Vi vet alle hva som skjedde, en sentraliserte tilbudet til rundt forbundskontoret i Oslo og regionene får nå knapt en krone av fellesskapets penger.

En ide var kanskje å legge en del landslagssamlinger til f.eks. Bodø, Bergen eller Molde? Da kunne de neste beste i disse områdene også få en mulighet slik de neste beste der øst får nå slike samlinger arrangeres i Oslo gryten.

Talentene finnes i andre deler av landet og disse må gis et godt tilbud! Skal norsk bordtennis komme opp fra bunnsjiktet nytter det ikke å satse på en håndfull klubber østpå og på trenere i disse klubbene. Da kommer vi fortsatt til å være en C-nasjon i Europa. Talentfulle spillere utenfor NTG og Oslo gryten må tas vare på, da kan vi kanskje bli en B-nasjon om noen år.

SAK PÅ REGIONTINGET
Region tinget i krets Vest vil senere denne våren diskutere disse regionsamlingene og andre tiltak for å få bordtennis i vest opp på et bedre og ikke minst større nivå. Kubbene i vest sliter nå mer enn tidligere med å få til store nybegynner grupper, dette må tas opp på det kommende regionstinget i vest.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.