Treningsleir i Polen, Lidzbark Warminski, er det en forskjell i forhold til andre leire?

Treningshallen

Laksevåg Bordtennisklubb og medlemmer i klubben vår har deltatt på leire i Oslo, Sverige, Danmark, England og i andre land gjennom flere år. Her kommer noen tanker rundt leiren i Polen der vi vår på plass på med to spillere i perioden 24-28.juli 2017. Spillerne som deltok var Petter Vedeler (18) og Benjamin Hatlebakk (17).

Hovedtrenere på leiren var Leszek Kucharski (til høyre) og Zbyszek Pietkiewicz (til venstre).  Leszek er tidligere polsk landslagstrener og tidligere ranket nr.11 i verden. Zbyszek er trener for det polske dame junior landslaget. Zbyszek er dessuten faren til Norges herre senior og juniorlandslags trener.

Her er oversikt over Polens og Norges plasseringer i EM for juniorer i juli 2017:

2017 Dame junior Nr. Herrer junior Nr. Jenter Nr. Gutter Total Nr:
8 Polen 11 Polen 22 Polen 5 Polen 46 9
12 Norge 27 Norge 28 Norge 13 Norge 80 22

 

Polen er altså en klart bedre BT-nasjon enn Norge, det er kun på dam jr. siden vi sånn noenlunde er jevnbyrdig med Polen. Polen er nr.9 i Europa på vår måling, Norge er nr.22 etter junior EM 2017. Vi har altså mye å lære av våre Polske venner!

Leszek Kucharski sa klart fra til oss.. Skal vi bli gode i bordtennis i Norge må vi starte tidlig med spillerne og de må skjønne at det krever hard trening.. Slik var treningstidene i Polen:

Kl.0800, løping
Kl.0930, 1.bt.økt
Kl.1530, 2.bt.økt
Kl.1945, 3.bt.økt, kamper

Oppvarming

Før hver økt ble det gjennomført en lang oppvarming fysisk, 20-30 minutter! Etter hver økt, uttøyning.

En kan vel slå fast at det er kun i Kina våre spillere har fått tilbud om et slikt opplegg på en treningsleir!

Den store forskjellen på denne leiren og andre leire (ikke Kina) var et stort antall sparringer. Våre spillere fikk forskjellige sparringer hver dag og i hver økt og ble passet godt på.

En annen forskjell er også at det hver dag ble gjennomført kinatrening på 3-4 bord. Våre to spillere fikk flere økter med veldig god kinatrening, våre spillere storkoste seg når Leszek Kucharski ledet denne kinatreningen!

Petter i sving i Polen

Når jeg spurte våre spillere etter endt leir hva som var best med leiren var de kinatreningen de trakk frem.

Det ble også servert tre måltider hver dag og spillerne var innlosjert på 2-3 og 4 manns rom like ved treningshallen.

Her kommer noen korte stikkord fra vårt besøk i Polen:

Lidzbark Warminski, 16 000 innbyggere, er ca. 2 timers kjøring med bil eller buss i fra Gdansk. Vi hadde leiebil i fra Gdansk. Vi tok fly fra Bergen til Gdansk, den flyturen tar ca. 2 timer.

Vi betalte ca. 2000 kroner pr.spiller for deltagelse på leiren.

Flyturen fra Norge koster kr.3000.- pr. spillere, mindre om en er tidligere ute..

Det var mange unge jenter på leiren fra 9 år og oppover). Blant annet deltok det en jente fra Drammen og ungjente fra Tingvoll. Totalt så vi 5 norske spillere den uken vi var på leiren. Totalt var det ca. 40 spillere på leiren.

Martin bak, foran en kommende polsk landslagspiller?

Martin Frøseth (11) var på leiren for tredje gang. Han skulle være der nesten 8 uker og han storkoste seg med bordtennis dagen lang!

Veldig gode trenere og sparring.

Leiren er for liten og stor, god og mindre gode spillere! Trenerne tar godt våre på alle i treningshallen!

Leiren arrangeres i juni-juli og i august. Normal lengde er 11 dager for hver periode. Vi deltok altså i 5 dager og det var helt ok for leirledelsen.

Hallen kunne vært bedre melder våre spillere, men for trening var den god nok etter ledelsens mening.. (min)

Hotellet vårt.. 🙂

Vi valgte å bo på Hotel under oppholdet. Gutta storkoste seg der… 2 min kjøring, 10 minutts gange til hallen.

 

Konklusjon:

Leiren Polen er ingen sommerleir, men en treningsleir! Her er det knall kjør for alle som deltar og alle får sparring som gir de god trening hver dag. Leire i Norge kan ikke gi et tilsvarende tilbud vedr. selve treningen.

Trafikken gikk sakte søndag kveld..

Vi satt fast i trafikken søndag kveld fra Gdansk (vi var på leiren mandag til fredag) og brukte nesten fire timer på den 16 mil lange turen.. Da var vi litt oppgitt, vi sto ofte stille på veien lenge.. Hjem igjen gikk det bedre, ca. 2 timer under kartleser Benjamin sin kyndige ledelse. Et minus at vi må reise så langt fra Gdansk etter flyturen.

Vi valgte overnatting på Hotel. Vi bodde på byens beste Hotel som var i et slott..

Standarden på overnattingen på denne leiren er bedre enn å ligge på gulvet i klasserom som en for eksempel gjør på leire i Oslo og ellers i Skandinavia.

Det er tredje året leiren ligger nå er lagt til Lidzbark Warminski. Kommer leiren tilbake til Gdansk igjen vil vi nok delta på leiren igjen på et senere tidspunkt.

Er du i Polen må du omgås innbyggerne..

Otto var reiseleder..

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.