Bordtennis: Paradeidrettsgren for Bergen (og Hordaland)

Bergensavisen mandag 8.januar 2018

I Bergensavisen mandag 8.januar skriver BA om Laksevåg Bordtennisklubbs gode resultater for klubbens elitelag de siste årene. Få idretter i Bergen (og Hordaland) kan vise til tilsvarende resultater som bordtennis helt tilbake fra 1946 og frem til i dag. Klubbene her vest er i øyeblikket i en veldig god posisjon til og dominere sporten også de kommende årene!

Så langt denne sesongen har vi hatt 4-5 store oppslag om bordtennis i Bergensavisen, Bergens Tidende og i Sydvesten. Vi oppfordrer forbundet til å bruke sin mediaansvarlig overfor media både lokalt og sentralt. Det er mulig å få media til å skrive og vise bordtennis også sentralt. Men, sitter man helt stille der øst så skjer det ingen ting i media..
Laksevåg
Vår klubb har et godt lag i vår toppserie og vil også i årets sluttspill i mars kjempe om seier i vår øverste divisjon. I tillegg har vi unge spillere som vil kjempe om NM medaljer i u23 NM i Haukelandshallen 10-11.februar. Vi har gode treningsforhold men sliter med å betale husleien for lokalet vårt på nærmere 400 000 kroner hvert år.

Heros
Har ok treningsforhold, men gulvet i sal 2 i Haukelandshallen er under enhver kritikk! Klubben har talentfulle ungdommer som vil kjempe om NM titler i NM for juniorer nå på våren. Heros har det beste laget i 1.divisjon og kunne uten vanskeligheter spilt i vår toppserie med gode resultater.

Fjell
Har fire gode ungdommer i full trening og har i tillegg fått Heros, Fjell og Laksevåg sin felles trener på sine treninger to ganger i uken. De har også en veldig god svensk spiller på sine lag i junior og gutte NM og vil kjempe om edelt metall i disse norske mesterskapene. Fjell har forferdelige treningsforhold og klubben lider sterkt under dette.

Bergen HIL
Har flere gode funk. spillere og vil også kommende NM kjempe om gull medaljer. Klubben har et godt 3.div. lag og i siste serierunde hentet de opp to danske spillere for å forsterke dette laget. Også denne klubben lider under dårlige treningsforhold.

Hardanger
Med Norges beste piller, Roger Andersson, på plass i Norheimsund gjør klubben det bra! De leder 2.divisjon suverent og som Heros ville denne klubben uten vanskeligheter kunne hevdet seg i vår topp serie, Stiga-Liagen om de ville delta. Klubben har flere av landets beste yngre spillere og vil kjempe om NM titler i senior NM, eldre junior NM og i NM u17.

Stord
Som Heros, Fjell og Laksevåg har de vunnet en haug med NM titler de siste 20-30 årene! De har nå regjerende Norges mester i herre singel i klubben Markus Wærstad samt mangeårig norgesmester Geir Erlandsen i klubben. Sammen med Kristoffer Hellerud vil de kjempe om NM titler i det kommende senior NM på Lørenskog.
I tillegg har de et veldig sterkt damelag som også vil sanke medaljer i NM på Lørenskog i mars.
Stord stiller lag i toppserien vår på herresiden og har overraske alle med å holde plassen i årets Stiga-Liga. Klubben har sterke ledere der «luringen» Atle Irgens «sørger for gode nasjonale resultatet» til klubben hvert år. I tillegg har klubben topp funk spilleren Tommy Urhaug i klubbene. En av verdens beste funkspillere de siste 10 årene!

Det ser bra ut..
Det ser bra ut for klubbene i Bergen og Hordaland pr. dato. Gledelig er det at flere unge spillere trener bra slik at også fremtiden også kan bli bra for klubbene her vest. Laksevåg, Heros, Fjell og regionen har i samarbeid med forbundet ansatt en topp trener. Han arbeider hardt hver dag og ikke minst med regionsamlinger i helgene for våre unge spillere.