Fredrik Meringdal, Laksevåg Btk, beste spiller i Stiga NC nr.3 i Lørenskog

Fra V: Christian, Jimmy, Fredrik og Anders. Laksevåg gjørde det bra i herre eliklassen.

Fredrik satte Roger Anderson på plass med 4-2 i semfinalen i herrer elite, i finalen var det klubb kamerat Jimmy Ojakangas som måtte gi tapt 4-3 for Fredrik.

Dermed befestet Fredrik seg som en av landets aller beste spillere. Fredriks «forhand kanon» er av ytterste klasse, her har Norge en spiller som på sikt kan bli god internasjonalt.

Stiga Norges Cup i Norge har hatt en sørgelig utvikling i Norge de siste tre åene. Norges Bordtennisforbund må ta sitt ansvar for at Stiga Norges Cup år for år stadig blir dårligere turneringer. Triste greier! Vi kommer her med forslag til forbedringer..

Vi sendte 7 spillere og en trener over fjellet denne gangen..

Fredrik var solid i NC 3..

I eliteklassen for herrer var der kraftig Laksevåg dominans nok en gang i NC på Lørenskog! To spillere i finalen, Christian Ibenfeldt i kvartfinalen og Anders Hovden nummer 9 sier det meste..

Stig med 3.plass i funk

I funk. klassen stilte vi med to spillere. Stig Mortensen og Brage Titlestad står på for tiden på og begge kom seg relativt greit ut av puljene. Dessverre møtte de hverandre i kvartfinalen der Stig stakk av med seieren 3-2. I semfinalen ble Steffen Salomonsen, Fokus for sterk for Stig, 0-3 tap.

Pia med 3.plass i piker 13

Pia Fosse (12) var den syvende spilleren vi sendte til Lørenskog. Hun er fersk i dette selskapet og trenger slike stevner for å bli vant til nivået og spill i slike turneringer. Hun kom seg greit ut av puljespillet med tre seire i piker 13 klassen. I kvartfinalen vant hun klart 3-0. I sin semfinalen ble det 1-3 tap der Pia spilte litt opp og ned. Det går på erfaring og her må vi bare være tålmodig. Med god trening uke etter uke og bra kamptrening vil hun kanskje om noen år være i toppen i sin årsklasse.

Her er resultater i fra Lørenskog: LINK

 

HVA VIL NORGES BORDTENNISFORBUND MED STIGA NORGES CUPEN?

Forbundet sendte tre spillere på NBTFs regning pluss en lagleder til Finland samme helg som NC på Lørenskog. Fire spillere reiste på egen eller klubbens regning til Finland. Kun Ilka hadde med lagleder etter det vi har registrert av de fire klubbspillerne.

Av 98 deltakere i herreklassen i den internasjonale c-turneringen i Finland var Borgar seedet som nummer 21 i startfeltet. Totalt spilte Borgar ni sjusettere i løpet av fredag og lørdag. Det ble mange jevne kamper og seier i seks av dem. Ni sjusettere!! Galskap! Hva er det vi holder på med i BT-sporten!

Det var en altså lagleder på plass fra forbundet og han hadde ansvaret for tre spillere.. Hva støtteapparatet bidro med vet ikke vi.. Vi fulgte spillerne i EM i Alicante med minst halvparten av den sportslig aktivitet i forhold til Finlands stevnet, det gikk på stumpene.. Med ni sjusettere for en spiller trenger laglederen mye hvile nå han er kommet hjem til Oslo..

Stakkars lagleder i Finland, her er det kun en kommentar til opplegget med en lagleder: stryk for NBTF!

Resultatene fra Finland:

Borgar Haug-19
Finn Vetvik- 56
Sondre Berner- 77
Marlone Babsvik- 80

Martine Toftaker- 31
Rikke Skåttet- 35
Ilka Doval- 37

Norsk kineseren Ma Wenting ble nr.2 i dameklassen

Finn Vetvik deltok ikke i NC på Lørenskog og mister dermed kanskje topp 8 i Skien i januar. Rikke Skåttet og Martine Toftaker har ikke deltatt i et eneste NC stevne denne sesong som vi har registrert! NBTF sender de to ungjentene «verden rundt» og det er sikkert bra.. Men, til topp 8 i Skien kommer de ikke.. Ikke bra! Hvordan kan vi få målt de to spillerne opp mot de andre norske spillerne?

Her er link til de som er kvalifisert til Stega NC finalen i Skien: LINK

  • Toppledelsen i forbundet har effektivt stoppet innslag av int. spillere i NC stevnene våre. Likevel fløy vi inn tre av våre svenske seriespillere til stevnet i Bergen, NC nr.2. Det satte «farge» på flere av klassene og ga norske spillere god motstand, HER HJEMME!
  • Forbundet bør arbeide for at flest mulig internasjonale spillere deltar på Stiga NC stevner og på serielag. Det er bra at våre beste spillere møter int. spillere i Norge, slutt å send våre beste spillere verden rundt!
  • I Stiga Norges cup nr.3 var det ingen int. spillere på plass. Men, det er jo NBTFs tanker som nå gjør utslag?
  • Forbundet sender mange spillere og ledere til Kypros forleden! Kypros er blant verdens svakeste BT-nasjoner, ja du har rett, svakere enn Norge! Samtidig var det eliteserie kamper her hjemme som enkelte kunne spilt. Spillerne rotet rundt på Kypros og kom heller ikke ut av puljespillet i herrer juniorklassen. Jaja, melodien er grei, reise rundt i verden å få bank og bruke NBTFS penger som det ikke er flust av. Spill minst mulig i Norge virker det som er en melodi..
  • Flere av våre beste spillere deltok altså ikke på NC på Lørenskog.. Noen gikk og trakket likevel i Lørenskohallen.. Klubben hadde glemt å melde de på.. Til tross for henvendelser til arr. og forbund fikk de ikke være med. Det er et trist syn at våre beste spillere sitter på tribunen, vil spille, men får ikke lov..
  • Tilsvarende skjedde i Bergen på NC sist sesong. Vi ba forbundet om innspill slik at det kunne være likt for alle arrangører.. Vi fikk frie hender.. Vi tok spillerne inn som kom for sent vedr. påmelding. Her bør vi se på regelverket og gjøre det så fleksibelt som mulig.. Alle må med, vi er så få.. ?

 

FORSLAG TIL FORBEDRINGER I NC, DET ØNSKER NBTF HELE TIDEN NÅR NOEN ER KRITISKE..

1)Innfør igjen offisiell Stiga Norges cup klasse for herrer og damer junior. Dagens «topp 8 light» som en håper å få arrangert etter sesongslutt duger ikke. Når spillerne må kjempe om poeng i tre stevner for å komme med er det rettferdig for alle klubber og spillere i sporten vår, landet rundt! Nå er det blant annet spillere som ikke gidder delta på NC som profiterer md sine ranking poeng for deltagelse i «topp 8 light».

2)La en eller to int. spillere få delta i Stiga NC finalen, da får våre beste spillere prøve seg på int. spillere og slipper å reise til Kypros for eksempel for å få bank.

3)Vi må slutte å spille Stiga NC stevner i gamle og utslitte små haller med dårlige spilleforhold. Fokus og B-72 gjorde gode arrangementer, men det hjelper lite når de har slike haller å spille i.

Haukelandshallen, det må minst være slik når vi arrangerer NM og NC

I år var det slik at vi i Laksevåg ville ha en pause fra arr. av NM og NC. Når vi hørte at det kunne bli to NC stevner på Lørenskog hadde vi intet valg. En helg der er mere enn nok.. 🙁 Forbundet må ta tak i dette problemer allerede i februar! Send ut forespørsel til aktuelle klubber med gode haller. Arbeid med arrangører LENGE før det skal avgjøres!

4)B-72 antyder at de tjener for lite på NC og NM. De ber om omfattende hjelp til senior NM og forbundet stiller opp. Forbundet må klargjøre hva de kan bidra med, til alle arrangører.. De kan jo gjeninnføre gratis baller til NC og NM arrangører..  Alt var bedre før.. (60 årene..;) )

Vi i Laksevåg er også misfornøyd med netto overskudd i NC og NM. Forbundet har økt startavgiften for deltagelse i NM, de bør øyeblikkelig gjøre det samme for NC til neste sesong.

5)Forbundet må få overdommere og TK dommere enda mer involvert i våre største mesterskap. I NC på Lørenskog lusket det tre overdommere/TK rundt i hallen.. Når de er våkne på morgen siden tok de tak i et par problemer med avviklingen. Den ene overdommeren var plutselig i gang på høyttaleren i Lørenskoghallen og forsøkte å hjelpe til. Flott! Mer av det!

Når vi hører at en NM arrangør har problemer med teknisk avvikling kommende vår 2019, trå til og hjelp den arrangøren! Om forbundet ikke klarer å hjelpe til skal vi Laksevåg sende over hjelp til klubben! FORBUNDET MÅ TA SEG SAMMEN! Hjelp klubbene som sliter!

6)I Norge der det er rødt gulv på plass, NC og NM skal minst ha et finalebord med rødt gulv. Ufattelig at dette ikke kan skje i Oslo området der NBTF har rødt gulv lagret i bøtter og spann.

7)Regelverket sier klart fra at det skal være en stol til hver spillers lagleder i NM og NC. Her må overdommere/TK ta seg sammen. Forlang at arrangør ordner med dette, og sjekk opp at det er på plass før stevnedagen. Harde lave benker holder ikke mål.

8)Forbundet må se på premiering i NC og NM. Nå er det «bingo» hva en får i pengepremier i f.eks. i NC. Vi betalte ut dobbelt så mye i pengepremier i herre klassen i NC 2 i Bergen i forhold til B-72 og Fokus. Lag et regneark med antall deltagere i hver klasse, NBTF bestemmer hva arrangør skal betale ut!

9)NBTF må lage reportasjer på NBTF nett etter alle NC og NM. Internasjonale stevner: lag en kort oppsummering over hva som har skjedd, på NBTF Internett. Informasjon er viktig..:)

Ønsker dere flere innspill? Bare spør..:)

Otto Hatlebakk