Laksevåg Bordtennisklubb deltok med 6 spillere og 3 ledere i NM jr. på Lørenskog 18-19.september

Tea og Luis bak, fra venstre: Sander, Pia, Bilal, Aleksander, Oliver og Christian

Vi har sendt 8 unge spillere (17 totalt med foreldre/ledere) til NM yngre i Trondheim og nå 6 spillere(9 totalt med ledere)  til NM junior på Lørenskog.

I NM senior i Bergen deltok vi med 19 spillere.

Dermed har våre spillere kommet godt i gang med sesongen før seriespill og Stiga Norgescup stevner fortsetter denne høsten.

Link til alle resultater fra NM junior: https://bordtennis.no/arrangement/junior-nm2021/

Lørdag

Vi valgte å ta første fly fra Bergen denne lørdagen med avgang kl.0700 fra Flesland flyplass. Dermed var vi klar over at våre unge spillere som skulle starte å spille på Lørenskog lørdag kl.0900, vil være godt slitne ved start og på slutten denne dagen..

Vårt mix par Pia Fosse og Sander Holmelid var de som presterte best denne dagen i kampen mot Sigurd Tjalvesen, Fornebu, og Sahra Horgen, Notodden. Pia og Sander kjempet godt og måtte til slutt tåle tap etter en jevn kamp med mye godt spill.

 

Søndag

Etter en fin kveld der klubben dekket middag for alle 9 og innlosjering alle på et fint Hotel, var det en opplagt gjeng som entret Lørenskog idrettshall søndag morgen kl.0800..

Sander, Oliver og Bilal kom seg greit ut av puljene i u17 for gutter, men tapte ganske klart i første ordinære runde.

I dobbel tapte Sander og Bilal en jevn kamp 2-3 for et par fra Oslo som senere ble nr.3. Trener tea var også her fornøyd med dobbel spillet. Vi har jobbet mye med dobbel i klubben vår slik at spillerne ikke er helt ukjent med dobbel spill.

 

Pia Fosse med godt spill og bronsemedalje i damer junior, NM 2021!

I dame junior under 17 viste Pia gode takter!

Hun kjempet seg gjennom tre kamper i pulje spillet og vant alle tre, dermed var hun klar for kvartfinalen.

I kvart finalen vant Pia over Birgitte Wilhelmsen, Trondheim,  3-2, (lå under 0-2..) dermed sikret Pia seg bronsefinale i klassen! I kampen mot Birgitte viste Pia meget godt spill som lover godt for fremtiden!

Tenk to spillere fra nord av Sinsen krysse i Oslo viste frem kanskje den meste seervennlige kampen på jente siden denne helgen!

Veldig fint å se fremgangen de to unge jentene viste frem! Birgitte har vært en uke i August i Bergen og trent med Laksevåg Btk og sammen spilte de på jente landslaget i august i Halmstad, Sverige.

 

Helt ok..

Helt ok arrangement i NM yngre i Trondheim, NM senior i Bergen og NM junior på Lørenskog i september.

Vi må være takknemlige for at Trondheim Btk, Laksevåg Btk og B72 tok på seg disse tre mesterskapene. Alle klubbene har hatt en stri periode i korona tiden og det krever voldsomt å få på plass mange detaljer i slike mesterskap.

 

Dommere i norsk bordtennis

I forbindelse med NM senior i Bergen bestemte vi oss tidlig for å skaffe gode dommere i Haukelandshallen fra Østlandet. Vi sa klart fra til to av våre beste dommere at vi dekker alle kostnader ved å dømme i senior NM i Bergen. Vi klarte å få på plass dommere i alle kamper i NM klasser i Bergen.

 

I et NM måtte spillerne dømme kamper i puljespillet. Vi forsøkte som ledere å dømme kamper for spillerne våre som skulle spille kamp rett etter de har dømt. Vi kan ikke bruke mye penger på reise og opphold og når det skal spilles kamper så er ikke spillerne klare.

 

Hva gjør andre særforbund i forbindelse med dommere?

Andre særforbund holder virkelig på vedr. dommere i sine mesterskap… Et særforbund forlanger at alle klubber har med seg en dommer som kan dømme i mesterskapet de deltar i. Kan de ikke ta med seg en dommer får de en kraftig bot som like stor som flybillett og Hotel for dommeren. Den samme idretten har også lisens plikt for dommerne..

Vårt forbund burde sørge for at alle norske mesterskap i fikk utnevnt et par dommere fra forbundet.

Topp dommerne kommer normalt inn torsdag kveld før mesterskap. Den kvelden kunne disse dommerne har et lite minikurs for klubbens dommere slik at en har en viss innsikt i det som skjer når en dømmer i bordtennis kamp.

Vi forstår jo at forbundets styre og stell er voldsomt opptatt og ikke klarer å følge opp arrangør klubbene i NC og NM vedr. dommere. Men, vi må forsøke å få lokale dommere i mesterskap opp på et vist nivå.

Det er ikke noe kjekt når merkelig avgjørelse eller ingen avgjørelser treffer spillere og ledere i mesterskapene vår.

 

Deltagelse i mesterskapene

Det vare ca.150 spillere i NM for yngre i Trondheim, ca.100 spillere på senior NM i Bergen og ca.100 spillere i junior NM på Lørenskog.

I NM på Lørenskog deltok det ca.30 spillere fra andre regioner enn region øst.

Fra region vest i NM på Lørenskog deltok

Hardanger med 3 spillere,
Heros med 1 spiller,
Stord med 1 spiller
og Laksevåg Btk med 6 spillere.

ll spillere fra region vest er ikke bra. Vi sliter med etter virkning etter korona tiden. Vi får håpe at flere finner veien til bordtennis bordene i vår region..