Snipp, snapp snute, er Stiga Norges cupen ute?

(Jimmy Ojakangas, Laksevåg elsker å spille bordtennis, deltok i NC i Bergen og Oslo samt at han er på plass i topp 8 på Harestua.)

Årets topp 8 arrangeres av Harestua Btk på Harestua 20-21.april. Klubben har virkelig lagt seg i selen for å få fylt opp de fem klassene som arrangeres denne sesongen. Terningkast 6!

I 2023 arrangerte vi i Laksevåg denne turneringen. Det kommer vi aldri til å gjøre igjen. Alt for lite penger i tilskudd til å dekke dommere og selve arr. over to dager.  Også der ble flere klasser avlyst..

Dessverre har årets tre Stiga NC turneringer i Bergen, Oslo og Trondheim ikke svart til forventningene! 

Dårlig deltagelse fra våre beste spillere og klubber i de tre turneringen, dermed går det nok mot slutten for våre Stiga Norges cup turneringer. 

I Bergen stilte det ikke opp spillere i fra B72 og Fokus, våre to største klubber. 

I Oslo var det et bredde stevne for barn og unge, de beste spillerne deltok heller i Helsingfors samme helgen. Stevnet samlet veldig mange ungdommer og tids skjema sprakk.

I Trondheim lykkes en ikke med et nytt opplegg med ranking klasser og tids skjema sprakk også der. Finalen i gutter 15 ble spilt i B-72 hallen et par dager etter på… Ikke til å tro!

Forbundet bruker ca.kr.70 000 på turneringene, kr.30 000 til de tre arrangørene som skal brukes til premier i para klassen, Damer og Herrer Elite. 

Kun noen få av våre beste spillere gidder å altså delta på tre turneringene samt Topp 8 på Harestua. Ca. Kr.40 000 bruker en på premier på Harestua!

Dette må ta slutt, NBTF bør bruke disse pengene på støtte til trenere på kurs og til tilskudd til klubbene i forbindelse med «lønn» til klubb trenere rundt om.

Her er deltagelse fra spillerne (ranking) i de tre hovedklassen der det er store premie penger til de beste.

Herrer Elite
2.Jimmy Ojakangas,Laksevåg,  3.Aleksander Klerck Fransson, Fornebu, 10.Finn Vetvik, Fornebu og så rankede spillere: 14-17-26-28-39. 

Damer elite
2.Christine Kalvatn, Fokus, 15.Susanne F. Wilhelmsen, Trondheim, 16.Somjit Werstad, Trondheim, og så rankede spillere: 26-40-45-62-63-70

Para
8.Fredrik Skjøld-Hinze, Fokus, 12.Merete tveiten, Notodden, 14.Sander Høieggen, Bergen Pil.
De andre 5 spillerne har knapt ranking plassering og poeng. Ingen av Norges beste para spillere deltar altså.

Her finner du all info i fra turneringen: https://harestuail.no/bordtennis/sncf2024/

Her finner du over sikt over hvem som deltok i de tre turneringene og fikk poeng: https://bordtennis.no/contentassets/fae2d9fd957542d28ee8463c0b16f1aa/sammenlagtpoengene-norgescup-2023-2024.pdf