HLK-cup i Harstad 28-29.januar, et bra stevne å delta på!

Eskil, Otto og Kasper i Harstad

Kanebogen BTK var en god arrangør i Harstad. Stevneopplegget med 3 bolker lørdag og 2 bolker søndag gjennomføres på samme måte i stevner i Narvik og i Bodø og fungerer bra.
ET BRA STEVNE FOR OSS OG ANDRE..
Vi reiste opp til Harstad fra Bergen fredag 27.januar og ankom hotellet i Harstad kl.2300. Med kampstart 0900 lørdag og søndag er det ikke så enkelt å være skjerpet begge dager for våre spillere. Vi er i hallen begge dager kl.0815 og lørdag er vi på hotellet kl.1830. Der etter er var det lørdag «bankett» for spillere og ledere på Thon Hotel. 70 var på plass der! Start kl.0900 søndag morgen var ikke så enkelt for våre gutter..

Flott hal i Harstad!

Det er en fin hall i Harstad der 20 bord var på plass med barrikader rundt hvert bord. Det spilles i 3 manns puljer i all klasser der to går videre til sluttspill. Det er pengepremier eller gavepremier i alle seniorklasser og fine pokaler i premier for de yngste. Det deltok ca. 60 spillere fra 7 klubber i stevnet.

Vi kan anbefale slike stevner for andre i norsk bordtennis. Det er en fin og rolig stemning i hallen der alle oppfører seg fint og vi ledere  blir i slike stevner stolt av sporten vår. Her er det ikke overivrige ledere/trenere og østlands «syken» med skrik og hyl er ikke ankommet nordnorsk bordtennis. Og bra er det.

Det er et tankekors at NBTF har pumpet millioner av penger inn i bordtennis i Østlandsområdte mens våre BT-venner i nord er avspist med småpenger. Det er på tide at vårt forbund bruker sine midler på vår sport også i nord.

Her er det mange klubber med entusiastiske ledere som fortjener litt interesse fra oss i sør! Når en ser hvordan det har gått i Region Sør etter å ha fått millionbeløp fra forbundet så er konklusjonen fra denne karen: bruk fellesskapets penger også i nord!

ESKIL OG KASPER
I hovedklassen for de to, u13 klassen, ble det seier til Eskil Ellila i finalen med 3-2. Eskil lå under 0-2 men vant egentlig greit tre sett på rad. Kasper Nøstvold tapte 1-3 for Eskils finalemotstander og han spilte også opp mot sitt beste. I gutter 15 ble det tredje plass til våre gutter. Eskild tapte dessverre 19-21 i femte sett for vinneren i fra Sverige i sin semifinale … Han hadde flere match baller!

De to ungguttene er i god fremgang og er nr.2 og 3 i Region Vest under 13 år. De spilte begge opp mot det de kan i Harstad og er på god vei til å spille seg inn på regionlaget til Hordaland som senere denne våren skal delta i reg. mesterskapet på Lillehammer.

Plasseringer for de to:

Lørdag
Gutter 15, Eskil nr.3, tapte for vinneren, en svensk spiller, Viktor Bergersen med 19-17 i femte settet. Hadde flere machballer.. Kasper nr.3, tapte 1-3 i sin semifinale.
Herrer C, Begge to kom seg ut av puljene og tapte 0-3 i 1/8 finalen.
Gutter 13, Eskil vant 3-2 i finalen etter å ha lagt under 0-2.. Kasper ble nr.3 og tapte 0-3 i sin semfinalen.

Søndag
Herrer E, Kasper nr.3, Eskil nr.5
Rekrutt 15, Kasper 3, tapte 2-3 i semien for Eskils finalemotstande.. Eskil nr.2, Eskil tapte 1-3 i finalen.

BENJAMIN
Benjamin Hatlebakk spiller som vanlig opp og ned, i kampene og fra kamp til kamp. Han vinner herrer C og er med å kjempe om seieren i flere andre klassen denne helgen i Harstad. Benjamin på sitt beste er en god bt-spiller. Blir han litt mer stabil (som andre i klubben vår..) er han i stand til å kjempe jevnt med de beste junior spillerne i landet.

Plasseringer for Benjamin:

Lørdag
Herrer Åpen, Benjamin ble nr.5, tapte 2-3 i semien, 6-11 i siste sett. Han slo denne spilleren senere i helgen..
Herrer C, 1.plass her, vant 3-2, 11-4 i siste settet over Andreas Wiik.
Herrr eldre junior. Ble her nr.3. Tapte i semien 2-3, 14-16 i sist settet etter flere matchballer, Franske Anthony Sbema var en god feeling spiller.. Anthony vant herrer åpen tidligere på dagen.

Søndag
Herrer A, for tidlig på morgen for Benjamin, tapte i kvarten med 1-3 for David Juhasz som vant A og B-klassen og ble nr.2 i herrer åpen.
Herrer B, nok en 3-plass etter tap i semien Andreas Wiik 2-3, 10-12 i siste settet.. Ledet 10-8… Tror han møtte Andreas 3 ganger i helgen, vant to ganger og tapte en.