ELDRE JUNIOR NM LAG, STIGA NC I CHARLOTTENBERG, 11-12.FEBRUAR 2017

Petter Vedeler i fremgang hele tiden

Nyskapningen eldre junior lag fikk en god «begynnelse» i Charlottenberg i Sverige der 15 guttelag og 7 jentelag stilte til start. De andre klassene i Stiga NC nr.3 ble dessverre nesten uten unntak boikottet av sentrale klubber på Østlandet.


HERRER ELDRE JUNIOR LAG
I eldre junior lag tapte Laksevåg 1-3 for B-72 2. Petter Vedeler åpnet med å vinne 3-2 mot en deff, klart i femte settet. 1-0 til oss. Benjamin Hatlebakk spilte ok i neste kamp, men fikk ikke til servereturene mot sin motstander og tapte 0-3. 1-1 i lagkampen. Eskil Ellila tapte i tre strake sett mot sin eldre motstander, men han bet fra seg. 1-2 i lagkampen
Petter spilte der etter og tapte 9-11 i femte settet, 2-3 og vi tapte lagkampen 1-3. Petter spilte ok og ledet 9-7 i siste settet men fikk ikke snørt sekken igjen.

Ingen av de fire lagene fra Hordaland, Heros, Fjell, Hardanger og Laksevåg kom til semifinalen og det var en skuffelse for oss i vest. Samtlige lag har gode spillere som helt klart er i norgestoppen på juniorsiden. Vi får håpe at det viser seg i herrer junior under 17 år i Oslo under NM der.
Fokus vant foran B-72 i denne klassen. B-72 satser internasjonalt for tiden og sendte sine beste spillere på en turnering i Europa denne helgen.

DAMER ELDRE JUNIOR LAG
Her var det kun Heros som stilte lag i fra vest og hevdet seg ikke. Vi sliter med rekrutering i vest på jentesiden. Det er vanskelig å gi våre jenter et godt tilbud. De siste som hevdet seg fra vest var Pia Dyrkolbotn og Marie Hartveit. Dessverre gikk de to lei etter flere års satsing, spissing på de beste spiller i øst fra NBTF gjorde at de to ikke fortsatte med bordtennis.
B-72 stilte med sitt B-lag og vant over Harestua i finalen.

Ellers..
Gutter 11, kun 5 deltagere til start, en spiller fra Tingvoll i Møre og Romsdal vant klassen.

Eskil og Kasper med gode plassringer i NC nr.3

Gutter 13, 21 spillere til start, Mattis Neslund fra Fjell vant klassen. Eskil Ellila fra vår klubb nr.5, Kasper Nøstvold nr.9
I gutter 13 kom Kasper og Eskil seg ut av puljen. Selvfølgelig ble de «hentet» ut av lagkampen slik at det var en smule kaos for oss som forventet…. Vi rakk over til motsatt del av hallen i fra lagkampen og vi fikk reddet inn 11-9 i femte for Eskil og seier 3-2 over en Fokus spiller før han måtte spille NM lag.. Surrete.. Christian.. (lever du?)

Gutter 15, 25 spillere til start, Sigurd Tjalveson fra Volda var best i denne klassen

Herrer junior 17, 28 spillere deltok, Gard Egenberg vant klassen. Vår spiller Benjamin Hatlebakk ble nr.5. Ingen spillere fra B-72 og Fokus deltok i denne klassen!

Herrer eldre junior, 39 spillere påmeldt, her er resultatlisten i denne klassen:

1.Vetvik Finn, Lia IL

2.Sørheim Sigurd Tjalveson, Volda og Ørsta BTK

3.Egenberg Gard, Sportsklubben Heros

3.Babsvik Marlone, Sarpsborg BTK

5.Ørmen Axel, Oppegård IL

5.Låte Thomas, Hardanger BTK

5.Näslund Mattis, Fjell-Kameraterne,IL

5.Vedeler Petter, Laksevåg BTK

9.Øby Oscar, Sarpsborg BTK

9.Egenberg Brian, Sportsklubben Heros

9.Hatlebakk Benjamin Otto, Laksevåg BTK

9.Horvli Even Nikolai, Molde BTK

9.Sporsheim Andreas, Molde BTK

9.Schwartz Jesper, Oppegård IL

9.Andersson Jan Roger, Hardanger BTK

9.Hartveit Sveinung Liland, Sportsklubben Heros

Fire av de beste spillerne kom fra Østlandet! B-72 og Fokus ga rett og slett blaffen i å delta kl.0900 på en søndag i årets siste NC stevne! Triste greier.
Hva er det som skjer?
I gutter 13, gutter 15, herrer eldre junior, herrer junior og f.eks. i damer eldre junior manglet altså de beste spillerne fra B-72 og Fokus i klassene!

Her er det vi fant fra B-72 om grunnen til at en ikke brydde seg om NC nr.3 og eldre junior lag i Kobra-regi:

-For første gang noen sinne ble det arrangert NM i Eldre Junior Lag. Dette burde blitt arrangert samtidig med NM for juniorer og eldre juniorer, men etter forbundets beslutning la de denne klassen til den uoffisielle Norges Cup 3. Kobra stod som arrangører og arrangerte dette i kjent stil i Charlottenberg rett over grensa. Et uoffisielt NC med offisiell NM klasse i Sverige ble dermed riktig betegnelse på dette stevnet (noe rart).
På tross av denne rare kriseløsningen ble det et bra stevne på mange måter. I Eldre Junior Lag var det mange rene Eldre Junior spillere som stilte. Mange spillere som sluttet satsningen sin etter junioralder gjorde et comeback og trente fram til denne turneringen. Det viser behovet for en slik lagklasse! Om det i tillegg blir arrangert i et ordentlig NM med gode rammer, kan effekten bli enda bedre.

Her er det Fokus lirer av seg:

-I tillegg til NM-lag gikk NC3 parallelt i helgen. Et nytt og uortodoks konsept som NBTF har kommet opp med denne sesongen.
Flere av spillerne gjorde sine saker bra her også.

Fokus lot sine beste spillere sove lenge søndag morgen i Charlottenberg og ladet opp til fine turer internasjonalt de neste ukene.

De stilte opp i herrer elite fra ca.kl.1400 søndag, da var de utvilte og spilte stort sett med sine egne klubb-kamerater og kunne kåre kineseren Ma Wenting, Fokus til beste spilleren i Charlottenberg foran japaneren Ren Soma, Fokus BTK.
Det er flott at Fokus skjønner at å ha int. spillere i klubben sin er gode greier. Tenk om dagens ledelse også hadde skjønt at det hadde vært fint å spillere i eliteserien, 1.divisjon eller i 2.divisjon. I eliteserien ville de også kunne møte brukbar in. Mostand.

Men, ut på tur aldri sur er motto i B-72 og spesielt i Fokus for tiden.

FREMTIDEN FOR STIGA NC OG ELDRE JUNIOR NM
Dette er jo et prosjekt der fremtredende ledere i Fokus og B-72 har vært drivkraften bak noe nytt i spoten vår.

Vi må fornye oss og vi mener at eldre junior lag har fremtiden foran seg. Vi må fortsette med den på et eller annet vis..

At NBTF ikke klarer å ligge til rette for NC 3 og minst nr.4 er klanderverdig. Men, at Fokus og B-72 rett og slett «saboterer» de fleste av klassene på NC 3 i Charlottenberg er i beste fall kritikkverdig, spesielt når forbundsledere fra egen klubb prøver å få til noe nytt.

«Gjør din plikt – krev din rett»
Fokus og B-72 er de to beste klubbene i norsk bordtennis. De må være drivkraften for oss alle i norsk bordtennis. De skal stille opp i våre topp divisjoner og de skal stille opp i våre største stevner. At Fokus ikke stiller med lag i elite, 1. og 2.divisjon har vi tidligere sagt er kritikkverdig. At B-72 ikke stiller opp med sine beste spillere i NC og prioriterer int. deltagelse er også greit.. Men, spillerne som deltok i eldre junior lag for B-72 kunne giddet å stilt opp i eldre junior søndag.

Men at Fokus lar sine beste spillere sove på hotellet men resten av norgeseliten er på plass kl.0900 i Charlottenberg er ikke verdig Fokus og ikke bra for os andre som «tørster» etter å sette de beste spillerne fra den klubben på plass..

Vi i Laksevåg ville så gjerne møte de beste spillere i herrer eldre junior og juniorklassen denne helgen. Vi fikk bra motstand fra våe naboklubber Heros og Fjell i mange kamper. Men, det er ikke derfor vi bruker tid og penger på deltagelse i stevne østpå.

«Gjør din plikt – krev din rett»
er rettet spesielt mot de to klubbene, B-72 og Fokus. De får enorm støtte av NBTF på mange områder i sporten vår. Da må de gjøre sin plikt, stille med lag i seriesystemet og delta på toppstevner som det i Kobra-Regi.

Da først kan de få dekket av NBTF for trener her og der, og ikke minst reise internasjonalt for å bli gode og spille, ofte på felleskapets regning.

Saboteringen av NC nr.3 i Charlottenberg tjener de to klubbene lite til ære. Når vi sto og så utover hallen i Charlottenberg kl.0900 søndag og ikke en spiller fra B-72 og Fokus var å se, da ble jo vi provosert, og oppgitt! Og lei oss!

  • Fokus vant jenter 15 i Charlottenberg og i herre elite var det kineser og japaner som ga seire til Fokus.
  • B-72 vant jenter 13.
  • De øvrige 7 klassene var dominert av spillere stort sett fra vest og Sør-Norge. Helt unormalt at de ikke fikk motstand fra to av de beste klubbene i Norge når stevnet fant sted på Østlandet.