Forbund, region og klubbene ønsker flere medlemmer, hvordan skal vi få det til?

Bak fra vensstre: Kim-Erling, Charlotte.
Foran fra venstre: Regina, to små talenter og Tea.

Laksevåg Bordtennisklubb gjør sitt ytterste for å få flere medlemmer til klubben. I begynnelsen av denne sesongen (august) fikk vi på besøk i klubben av 3-4 jenter i 7 års alderen. Hvordan skulle vi takle dette? Onsdag 28.august fikk vi derfor  Regina Stevens til å møte på treningen der hun gjennomførte et minikurs i klubben vår.

De tre trenerne Tea, Charlotte og Kim-Erling fikk følge Reginas minikurs der hun arbeidet med de unge spillerne i en hel trening. I tillegg fikk trenerne utdelt forbundets brosjyre for trening av spillere i 7-11 ås alderen. Spennende å se om vi klarer å beholde disse unge jentene i fremtiden og kanskje øke antall spillere?

Vi få en del henvendelser på ungdommer i 16-17 års alderen som vil lære bordtennis..
Vi som mange andre klubber legger trener krefter i klubben inn i arbeidet med spillere under 15 år.. Vårt svar til slike 16-17 åringer er at de må ta med seg en kamerat og spille på våre åpne treninger uten regelmessig trener på plass. Hva gjør andre klubber rundt om i landet? Har de kapasitet til å følge opp ungdommer i denne alderen?

Nytt tiltak og økonomisk støtte fra regionen..
Her er info om dette tiltaket: http://bordtennis.no/klubbstotte-til-trening-av-unge-spillere-under-15ar-i-region-vest-2019-2020/

Med Vest cup (tidligere Hordacup) er det lagt til rette for gode tilbud for de ferskeste og de som har spilt litt (under 15 år) i Region vest denne sesongen. Se info fra Stord som arrangerer det første Vest cup 219-2020 sesongen: http://bordtennis.no/stord-cup-2018-og-vest-cup-21-22-september/

Styret i regionen har bestemt at alle klubber som arrangert Vest cup kommende sesong får kr.500.- i arr. støtte.

Slik det ser ut pr. dato vil Stord, Hardanger, Haugesund, Fjell, Bergen HIL og Laksevåg Btk arrangere en slik klasse i sine stevner. Dermed har vi tatt et langt skritt i retning av et godt konkurranse tilbud i Region vet for spillere under 15 år.

Trening for yngre i region vest
Bergen HIL har gått med invitasjon til kurs for unge spillere nå i august.

Laksevåg Btk har hatt annonser ute og øker antall treningsdager for unge spillere under 15 år. Denne sesongen har vi trening for denne gruppen fire ganger i uken. Vi har fortsatt plass til 3-4 ungdommer.

Heros melder at de har plass til c. 10 nye unge spillere under 15 år i Haukelandshallen.

Stord har som vanlig plass til nye spillere i sin hall på Leirvik.

Hardanger har også ledige plasser for spillere under 15 å, de samme har en helt sikkert klubber som Skjoldar, Haugesund og i Stavanger også.

Vil du spille bordtennis og er bosatt i Rogaland og Hordaland? Ta kontakt med leder i regionen:

Anders Hovden

Mobil: 90011665
E-mail: anders.hovden@idrettsforbundet.no