NM for seniorer 2-4.mars 2018 på Lørenskog, oppsummering..

Nok et lag gull til Laksevåg og Bergen

Vi hadde som mål at Laksevåg Bordtennisklubb skulle vinne to-tre medaljer i mesterskapet. Gullet i herre lag var herlig, 2011 var siste gang vi vant denne klassen i NM på hjemmebane i Haukelandshallen.
Bronse til Christian Ibenfeldt og Jimmy Ojakangas i herredobbel var også en god prestasjon.
I herre singel ble det stang ut for våre spillere. Fredrik Meringdal hadde 9-9 i syvende og avgjørende sett mot Roger Anderson og tapte. På 9-9 hadde unge Fredrik høyt lege men feilet.. Hadde den ballen blitt slått inn kunne det sett annerledes ut!
Jimmy hadde 3-3 mot Borgar Haug i sin kvartfinale, men måtte dessverre bryte kampen med skade. I sjette settet var det Jimmy den som styrte kampen og syvende sett kunne blir gøy for Laksevågspilleren..
HERRER SINGEL, lørdag/søndag 3-4/3
I herre singel søndag ble det stang ut for våre spillere.

Fredrik Meringdal
hadde 9-9 i 7 og avgjørende sett mot Roger Anderson (seedet nr.1), Hardanger og tapte. På 9-9 hadde unge Fredrik høyt lege men feilet.. I 1/8 runden satte Fredrik Sigurd Tjalvesen fra Fornebu på plass med 4-2, den kampen gikk lørdag kveld.
Jimmy Ojakangas hadde 3-3 mot Borgar Haug. Fokus i sin kvartfinale, men måtte bryte kampen med skade. Da var Jimmy den som styrte kampen og 7 sett kunne blir gøy for Laksevågspilleren.. I 1/8 runde vant Jimmy klar 4-0 over Olovsson Anton, Fornebu BTK.
Anders Hovden måtte igjennom puljespill lørdag ettermiddag. I kampen mot Sondre Berner ble det tap 0-3, men det var jevne sett og Anders viste at han var på gang. I andre kampen i gruppespillet ble det en jevn kamp mot Kristoffersen Tore, Kjelsås BTK, 8, 3, -9, -8, 6, seier 3-2.
Så var det klart for første runde i singel mot Lars Rønneberg som like før ble norgesmester i dobbel! Anders var den klart beste spilleren og viste glimt av tidligere topp nivå. 3-1 til Anders (en av mesterskapet største overraskelser) og det var klart for spill mot Thomas Låte fra Hardanger. Det ble en jevn kamp og igjen viste Anders bra spill. Det ble et knepent tap 2-3, med seier ville det vært kvartfinale for Anders..

Vi gratulerer Eskil Lindholm, Fornebu med sin første kongepokal og seier over Borgar Haug, Fokus, 4-3 i finalen.

Fra v: Christian, Fredrik, Jimmy og Anders etter at gullet var sikret fredag kveld!

HERRER LAG, fredag 2/3
Vi ble norske mestere med seier som følger:
Runde 1: Laksevåg-Notodden 3-0
Kvartfinale: Laksevåg-B-72, 3-2, vi lå under 0-2.. Christian vant 3-2 over Mikkel Gudmundsen i kamp tre og da sudde det. Jimmy satte Wetzel klart på plass mens Fredrik levnet Sondre Berner få muligheter og seier til oss..
Semifinalen: Laksevåg-Fornebu. Vi vant igjen 3-2 der Fredrik igjen avgjorde i femte kampen med 3-2 over Olovsson, Anton.
Finale: Laksevåg-Stord 3-2. Igjen ble det en jevn kamp der Fredrik vant sine to kamper. Han satte Geir Erlandsen på plass og på 2-2 og i siste kampen ble det Marcus Værstad som fikk unngjelde av en godt spillene Fredrik. Jimmy Ojakangas vant også over deffen Marcus Wærstad og vi er altså norgesmester i lag, 2011 var siste gangen vi vant denne klassen. Det var altså på tide.. ?

HERRER DOBBEL, lørdag 3/3
Våre to beste par fikk tøffe kamper i åpningen.. Fredrik og Roger Andersson var seedet nr.1 og møtte Christian Ibenfeldt og Jimmy Ojakangas allerede i 1/8 delen. Christian og Jimmy vant 3-2 og 11-9 i avgjørende settet.. I semifinalen ble det et jevn tap for Christian/Jimmy mot Lars Rønneberg/Eskil Lindholm som ble Norges mestre senere på dagen i denne klassen.

FUNK, lørdag/søndag 3-4/3
Brage Titlestad og Stig Mortensen var godt fornøyd etter helgens mesterskap. Begge kom i kvartfinaler der Brage måtte gi tapt for Steffen Salomonsen, Fokus og Stig måtte bite i gresset for Andreas Aulie også han fra Fokus.
Begge to har trent bra denne sesongen og også klubben var fornøyd med spill og innsats på Lørenskog. Stig antydet på flyet hjem at han ville forsøke å delta i et NC stevn eller to neste sesong. Det er nok lurt.. Begge vet hva de må trene på for å vinne kamper i funk klassene, trene på mer «drittspill»..

Ilka, vår beste funkfriske spiller internasjonal

DAMEKLASSENE..
Vi regner med at klubbene skriver om sine egne spillere fra mesterskapet. Vi nevner her kort at Ilka Doval, Modum, vant dame singel og kongepokalen for andre gang i sin unge karriere. Maja Gjelle, B-72 måtte tåle 3-4 tap i finalen.
Ilka er ranket rundt 170 i verden og takket være den rankingen får Norge delta med damelag i VM i Halmstad i april/mai! FLOTT ILKA!
Norge vil for første gang på mange år ikke få delta med herrelag i mesterskapet. Vi håper at forbundet tar godt vare på våre beste spillere, i særdeleshet våre unge jenter som har det «vanskeligere» enn våre herrespillere rundt om i klubbene.

B-72 SOM ARRANGØR
B-72 arrangerte nok sitt beste topp stevne noen gang. Denne gangen monterte klubben fire mobile røde gulv i hallen og sørget for at hagene for topp kampene var ifølge regelverket.

NBTF stilte med 6-10 forbundsdommere og dermed var mye gjort for arrangøren. B-72 gjorde en flott innsats på live streaming fra mesterskapet, de kunne frigjøre et par personer til dette når forbundet som de alltid burde gjøre, stilte med gode dommere i mesterskapet.

Vi så ingen feil fra arrangørens side.
Vi ønsket oss kampene i kvartfinalen for våre to spillere på bord ved siden av hverandre. Det gikk ikke. Vi hadde kun en lagleder i hallen og når Brage og Stig også spilte på samme tid kan dere ser for dere en lagleder som var alle steder i hallen i et forøk på å hjelpe til i fire kamper…
Arrangøren mente at vi burde sende flere lagledere over fjellet til Oslo. Vel, Christian måtte reise hjem til bursdag for den ene jenten sin lørdag kveld. Anders var TD og måtte hjelpe til og kunne ikke stille opp søndag som lagleder. Vi så flere klubber uten en eneste lagleder for sine spillere i helgen, er en fra samme byen som et mesterskap går i bør nok klubbtrenerne stille opp for sine spillere.

NM eldre junior i Haukelandshallen 2018 med stot underskudd!

Forbundet har en dyktig leder av arr. komiteen i NBTF.
Som vanlig må det en gjennomgang til etter arr. av årets store mesterskap. Topp 8 fungerer ikke maksimalt bra, og for andre året har topp sjefen i forbundet vårt ikke fått på plass topp 8 for juniorer. Skandale er vel et svak utrykk å bruke i den sammenhengen! Vi er rett og slett rasende på at dette får skje i vår kjære sport på andre året på rad! ☹
De to Junior NM som nå arrangeres gir ikke tilstrekkelig overskudd for arrangøren. Vi som arrangør av NM eldre junior i Bergen i februar kan notere et stort underskudd nå vi skal gjøre dette opp om kort tid.
Slik kan det ikke være om NBTF ønsker at noen klubber skal ta på seg arr. av NM og NC stevner som krever minst 300 timers dugnad av arr. klubbene og koster mye i forbindelse med transport, premier mm.