Laksevåg Bordtennisklubb: vi gjør så godt vi kan! Nå setter vi kursen for Stockholm!

Vi skal ha 6 treningsøkter i Norrtulls treningsleir i Stockholm i vinterferien 27/2-1/3. Vi forbereder oss til norske mesterskap og Tobias Bergmans svenske klubb forbereder seg til svenske mesterskap. Vi deltar med tre spillere fra Laksevåg Btk: Petter Vedeler, Eskild Ellila og Benjamin Hatlebakk. I tillegg blir Lars Edvardsen fra Eiker også med til Stockholm. (bilde: Benjamin Hatlebakk i sving i årets Stiga-Liga sammen med Jimmy Ojankangas)
På ledersiden er Robert Ellila, Otto Hatlebakk og Regina Stevens med på turen til Stockholm.. Under oppholdet bor vi på Liljeholmens Stadshotel, like ved hallen det skal trenes i.

Her er litt info om klubben vi skal besøke: https://norrtullssk.myclub.se/bordtennis

Petter Vedeler

Eskil Ellila

Lars Edvardsen

Laksevåg Btk gjør så god vi kan..

  • Vi har Norges dyreste treningslokale, men vi fant ut i 2009 at vi ikke hadde noe valg. For 2015 og 2016 måtte vi forskuddsbetale begge årene før vi fikk støtte i fra Bergen Kommune. Vi har forskutter husleie for de to årene: ca. 670 000!
  • Vi har i øyeblikket 4 trenere i sving i klubben på deltid. En av våre trenere tar med seg på sine treninger i hallen vår også spillere fra andre klubber i Bergen.
  • Vi kan dessverre ikke ha trenere på heltid i klubben. Dette er det kun klubber på Østlandet som har penger til. Vi bruker våre penger til å betale hall-leie for treningshallen vår.
  • Vi har i det siste også åpnet hallen vår for spillere fra andre klubber uten å kreve treningsavgift av våre bt-venner fra andre klubber.
  • Vi lar regionen fritt bruke vår hall gratis til regionsamlinger.
  • I motsetning til sentrale klubber på Østlandet deltar vi med lag i de øverste divisjonene. Vi stiller denne sesongen med fem serielag i følgene divisjoner:1 lag i Stiga-ligaen, 1 lag i 3.divisjon, 2 lag i 4.divisjon, 1 lag i 5.divisjon.

Østlandet har klare sportslige fordeler
Klubbene på Østlandet har klare sportslige fordeler i driften sportslig av sine klubber. Det er fryktelig irriterende at de neste beste spillerne i klubbene der øst til stadighet sendes på landslagssamlinger i nærmiljøet. (Larkollen, Fornebu, B72 hallen)

Det er også uforståelig for oss ofte å skjønne de forskjellige uttakene internasjonalt og nasjonal i fra forbundsledelsen. Et par av klubbene der øst satser nå internasjonalt og dropper stevner og seriekamper i Norge. I tillegg sender NBTF de samme spillerne også ut internasjonalt.
Det var derfor trist å se deltagelsen i eldre junior søndag morgen i NC 3 i Charlottenberg fra disse klubbene. Eldre junior spillere fra den ene klubben reiste hjem lørdag kveld. Spillere fra den andre klubbene valgte ikke å stille opp og lot spillerne sove lenge søndag morgen.

Vi deltar/har deltatt som følger 2016-2017:
5 lag i seriespill, reiser for elitelaget til Trondheim og Oslo, 3.divisjon til Skjoldar og til Norheimsund. Lagene i 4.-5.divisjon spiller mest lokalet men har også reiser til Norheimsund. Så langt vil våre serielag ha spilt 51 seriekamper! Kommer vi til finalen i Stiga-ligaen vil det være gjennomfør 52 seriekamper, borte og hjemmekamper!

AUGUST
Treningssamling på Østlandet

SEPTEMBER
3-4 Regionsamling
10 Fjell-Cup
17-18 NC på Lørenskog

OKTOBER
8-9 NC i Bergen
15 Stord-Cup
22-23 vi var på plass i Budapest vedr. søknad om junior topp 10 høsten 2018
29-30 Kiwi Open Hokksund

NOVEMBER
26-27 Fornebu open

DESEMBER
3-4 Stiga finale Skien
10 Kretsmesterskap

JANUAR
7 Skjoldar cup
14 Regionsamling
15 Laksevågkruset
28-29 Stevne i Harstad

FEBRUAR
4-5 Bergen HIL open
11-12 NC nr.3, NM lag eldre jr., Kobra
11-12 Malmø Open
27-28-1/3, treningsleir i Stockholm

MARS
3-5 Norheimsund, NM SENIOR
15 Stiga-Ligaen Semi, Laksevåg-B-72
18-19 Bergen, NM YNGRE, Haukelandshallen
25-26 Bergen, Heros-Helgen
30 Stiga-Ligaen, Finale

APRIL
29-30-1 Oslo, NM JUNIOR

MAI
6-7 Trondheim, NM VETERANER
12-14 Deltagelse i stevne i Hirtshals, Danmark
20 Forbundsting, Bergen Airporthotel

JUNI
26-1Helsingborg, EM veteraner